Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus

Het Plantin-Moretusmuseum is een prachtig bewaard gebleven patriciërswoning annex drukkerij en prentenkabinet. Het museum gaat over de bekende drukkersfamilie Plantin-Moretus. Niet alleen de kostbare manuscripten en drukpersen, maar ook de schitterende inrichting maakt dit museum zo bijzonder. Het museum en haar geschiedenis is zo bijzonder, dat het sinds 2005 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

De drukkerij werd in de zestiende eeuw opgericht door Christoffel Plantijn en na zijn dood overgenomen door Jan Moretus, zijn schoonzoon. Het woonhuis staat vol met Vlaamse meubels en kunstvoorwerpen en heeft zelfs een aantal doeken van Rubens, die een huisvriend van de familie was. Het museum heeft nog een aantal drukpersen en zetstaven. De bibliotheek is nog helemaal in de oude staat en heeft duizenden boeken, gerangschikt op formaat. Enkele kostbare hoogtepunten van de verzameling zijn de vijftalige Biblia Polyglotta en cartografische wereldbollen naar het model van Mercator.

Museum Plantin-Moretus in Antwerpen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Museum Plantin-Moretus

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.