De Markt Brugge

De Markt is al sinds de Middeleeuwen het hart van Brugge. Het grote plein is een heerlijke plek om op een bankje te zitten en de ogen te laten dwalen langs de vele historische panden. Elke woensdag is er markt op het plein met diverse voeding, groenten, fruit, bloemen en planten.

Blikvanger is vooral de 83 meter hoge Belfort. Het maakt onderdeel uit van de twaalfde-eeuwse Lakenhal, samen met het Stadhuis het grootste gebouw op de markt. De panden zijn versierd met vele torentjes en beelden en getuigen van de rijke handelsgeschiedenis van de stad. Sinds 1995 is het plein vrijwel volledig verkeersvrij, op de toeristenkoetsen na. Het plein is altijd levendig en gevuld met inwoners, bezoekers en vele terrasjes. Een bezoek aan Brugge is niet compleet zonder frieten. Pickles in de St. Jacobsstraat is een goede optie om een goed gevulde bak te halen. Loop vervolgens terug naar de Markt om op een bankje heerlijk te smikkelen en tegelijk mensen te kijken. Ongetwijfeld valt het oog ook op het standbeeld van twee Vlaamse volkshelden. Slager Jan Breydel en wever Pieter de Coninck leidden in 1302 De Brugse Metten, een opstand tegen het Franse Garnizoen in de stad, die leidde tot de Guldensporenslag. Een ieder die graag meer wil weten over Brugge, Belgiƫ en bezienswaardigheden in de rest van de wereld kan op de Markt zijn hart ophalen in De Reyghere Reisboekhandel. Elke woensdag is op het marktplein tussen 08:00 uur en 13:00 uur een versmarkt. Jaarlijks vinden diverse grote feesten plaats op het plein zoals de Heilig Bloedprocessie, de Steekspelen en de Brugge Tripel Dagen. De Markt is ook het startpunt van de Ronde van Vlaanderen en in de eindejaarsperiode staat er een kerstmarkt en ijspiste.

De Markt Brugge in Brugge leent zich ook goed voor een vriendinnendag, familiedag, weekendje weg en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

De Markt in Brugge