De Markt Brugge


-advertentiepositie-



De Markt in Brugge

De Markt is al sinds de Middeleeuwen het hart van Brugge. Het grote plein is een heerlijke plek om op een bankje te zitten en je ogen te laten dwalen langs de vele historische panden. Deze panden zijn versierd met vele torentjes en beelden en laten sporen zien van de rijke handelsgeschiedenis van de stad. Sinds 1995 is het plein vrijwel volledig verkeersvrij, op de toeristenkoetsen na. Het plein is altijd levendig en gevuld met inwoners, bezoekers en vele terrasjes. Elke woensdag is er markt op het plein met lekkere hapjes, groenten, fruit, bloemen en planten. Aan het einde van het jaar staat er een kerstmarkt en een ijspiste.

Vooral de 83 meter hoge Belfort is bijzonder om te zien. Het maakt onderdeel uit van de twaalfde-eeuwse Lakenhal, samen met het Stadhuis het grootste gebouw op de markt.

De Markt Brugge in Brugge leent zich ook goed voor een vriendinnendag, familiedag, weekendje weg en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.visitbruges.be

De Markt Brugge
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.