Parc Astérix Parijs

Parc Astérix Parijs

Parc Astérix is een amusementspark van twintig hectare in Frankrijk, gebaseerd op de verhalen over Astérix (door Albert Uderzo en René Goscinny). Het park ligt 35 kilometer ten noorden van Parijs en 32 kilometer van Disneyland Resort Parijs. Parc Astérix is met name bekend om zijn grote variatie aan rollercoasters rond thema's als 'Romeinen' en 'Oude Grieken'.

Er is een grote veelheid aan attracties en shows, zoals de Tonnerre de Zeus, een houten achtbaan; Goudurix, een grote stalen achtbaan met veel loopings; la Trace du Hourra, een negenhonderd meter lange bobsleebaan; verder nog la Galere, L’Oxygénarium de Menhir express en de Grand splatch.

Voor een hapje en een drankje is men welkom in een van de zes restaurants of 34 snackbars. Er zijn ook een aantal gebieden waar men kan picknicken. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een hotelovernachting bieden hotels een korting aan in combinatie met het park. 

Parc Astérix Parijs leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag en familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Parc Astérix Parijs

Parc Astérix Parijs

Parc Astérix Parijs

Parc Astérix Parijs