Huis van het boek




Snuffelen in het oudste boekenmuseum ter wereld

Kijk je ogen uit bij Huis van het boek, het oudste boekenmuseum ter wereld! In dit paradijs voor boekenwurmen ligt een indrukwekkende verzameling handgeschreven en met de hand gedrukte boeken. Bekijk kleurrijke tentoonstellingen vol speciale exemplaren, zoals miniboeken, kunstenaarsboeken, middeleeuwse handschriften en de Rijmbijbel.

Miniatuurboeken

Bewonder de handschriften uit de middeleeuwen en ontdek wat wiegendrukken zijn. In het museum is ook aandacht voor het ontwerp en de uitstraling van een boek. Er zijn uitgaven te zien van de Catharijne Pers, een antiquariaat en uitgeverij van miniatuurboeken. Ook laat het museum oude voorbeelden van miniatuurboekjes zien uit omstreeks 1800!

Verzameling van de baron

Dwaal door het voormalige woonhuis van baron Van Westreenen van Tiellandt. Deze bijzondere baron verzamelde niet alleen boeken, maar ook voorwerpen uit de Griekse, Romeinse en Egyptische oudheid. Van zijn reizen nam hij bijzondere stukken mee. Het interieur van het huis uit 1852, is goed bewaard gebleven. Geniet van de prachtige details in de kamers of wandel door de Franse siertuin. Souvenirs en familieportretten van de reislustige baron zijn ook in museum te vinden. Voor kinderen zijn er leuke workshops en een lettertuin om in te spelen! Of vier je verjaardag op een originele manier in Huis van het boek!

Huis van het boek in Den Haag leent zich ook goed voor een familiedag, schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.huisvanhetboek.nl

Huis van het boek
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.