1

Industriemuseum




Industriemuseum: over mensen en machines

In het Industriemuseum ontdek je van alles: van oude textielmachines van vroeger, tot de mode van nu. Het is geen toeval dat het Industriemuseum in Gent staat. In de middeleeuwen was Gent koploper op het gebied van wolproductie. Het museum vertelt hierover met vaste en kortlopende tentoonstellingen. Het Industriemuseum is een bruisend museum, gevestigd in een voormalige katoenspinnerij. Een vertrekpunt voor een zoektocht naar het verleden: mens, techniek en textiel. Beleef zelf de omstandigheden waarin de textielarbeiders moesten werken en hoor hun verhalen.

Het Industriemuseum geeft op meer dan 1800 vierkante meter een historisch overzicht van de industriële samenleving. De eerste industriële revolutie, de opkomst van de machine en de gevolgen daarvan. De textiel- en drukmachines kun je ook in werking zien: oorverdovend. Voor gezinnen met kinderen is er veel te doen: van museumspel tot atelier en van workshop tot rondleiding met gids.

Industriemuseum in Gent leent zich ook goed voor een kinderfeestje (vanaf € 11,00 p.p.), schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.industriemuseum.be

Industriemuseum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.

-advertentiepositie-