1

Waterlandsmuseum de Speeltoren


-advertentiepositie-



Waterlandsmuseum de Speeltoren

Ontdek de geschiedenis van Waterland en Monnickendam. In de Water- en Landzaal zie je hoe het bijzondere landschap van Waterland in 2000 jaar is ontstaan, eerst door de natuur en daarna door mensenhanden. De historiezaal neemt je mee naar de tijd toen de eerste monniken zich er vestigden, de stadjes in het gebied ontstonden en de scheepvaart een allesbepalende invloed had. Overal liggen historische voorwerpen met hun eigen verhalen en films vertellen je de rest. Je kunt zelfs de geur van het oude Monnickendam met zijn palingrokerij ruiken boven de palingbox.

De Speeltoren

Uniek is de carillonzaal in de toren van het museum. Hier zie je allemaal uurwerken en hoe een carillon van binnen werkt, met name het bijzonder carillon van de toren zelf: het oudste - en valste - carillon van de wereld. Je kunt ook zelf carillon spelen op een nagebouwde beiaard. En in een kopie van de torenkoepel kijk je opeens naar de Slag op de Zuiderzee in 1573, zie je de historische tram weer rijden door de straten van Monnickendam en kijk je uit over een overstroming.

Kinderen vermaken zich op de Juniorzolder waar van alles te doen is en kunnen op speurtocht door het museum als echte Museumspeurders.

Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.despeeltoren.nl

De Speeltoren. Foto:  Laag Holland
De Speeltoren. Foto: Laag Holland