Musée Oldmasters Museum

Musée Oldmasters Museum

In het Museum voor Oude Kunst (Musée Oldmasters Museum) is een grote collectie schilderijen, beelden en tekeningen uit de vijftiende tot de achttiende eeuw te zien.

De revolutionairen verzamelden rond het einde van de achttiende eeuw kunstwerken die in beslag waren genomen of uit de depots van de Franse Staat kwamen. De nadruk van deze collectie ligt op de schilderkunst uit de voormalige Zuidelijke Nederlanden. Het hoogtepunt is de Bruegelzaal. Er zijn werken te zien van Rogier van der Weyden, Petrus Christus, Dirk Bouts, Hans Memling en Hiëronymus Bosch. Daarnaast blinken de altaarstukken en schetsen van Pieter Paul Rubens uit en natuurlijk de schilderijen van Jacob Jordaens en schitterende portretten van Antoon van Dyck.

Omdat het Museum voor Oude Kunst in hetzelfde gebouw is ondergebracht als het Museum voor Moderne Kunst, geeft een bezoek aan beide musea een bijna compleet overzicht van de Vlaamse kunststromingen.

Musée Oldmasters Museum in Brussel leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Musée Oldmasters Museum

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.