Op avontuur tussen de boomtoppen in Klimbos Veluwe

Klimbos Veluwe

Klimbos Veluwe ligt in het mooie Stadspark Berg & Bos, naast de Apenheul. Hier slinger je zelf als aapje tussen de bomen! Op negen verschillende klimroutes kom je uitdagingen in de vorm van klimmuren, touwladders en kabelbanen tegen. Baan je een weg door de boomtoppen van het groene klimparadijs en overkom alle obstakels! In totaal heb je 3,5 uur tijd om te klimmen, dus tijd zat om alles uit te proberen.

Klimroutes voor alle leeftijden

De routes variëren in hoogte en moeilijkheid. Voor kinderen vanaf zes jaar en met een minimale reikhoogte van 1.30 meter is er het Juniorbos met drie verschillende routes, bruggen, netten en tokkelbanen. Voor de oudere klimmers zijn er nog meer routes, waaronder:
  • Discovery - Ook wel de groene route. Een goede om mee te beginnen;
  • Sensation - Ook wel de blauwe route. 7 meter hoog, een leuke uitdaging!
  • Tokkelroute - De bruine route, van maar liefst 11 meter hoog. De naam zegt het al; hier ga je tokkelen!
  • Emotion - De rode route, van 12 meter hoog. Hier ligt het niveau - letterlijk en figuurlijk - al wat hoger;
  • No Limit - Last but not least: de zwarte route van 18 meter hoog, die overloopt in de grijze route Vrije Val & Bungee van 17 en 8 meter hoog. Je daalt af met een vrije val slash bungeejump. Durf jij...?
Door het continue zekersysteem kan iedereen zelfstandig klimmen en er wordt altijd goed toezicht gehouden op de veiligheid door medewerkers van het park. No worries dus!

Meer activiteiten

Het park Berg & Bos heeft nog veel meer te bieden. Er is een speelweide met hertjes en zwijnen, een uitkijktoren met fantastisch uitzicht en natuurlijk zijn er meerdere wandelroutes door het park te volgen.

Klimbos Veluwe in Apeldoorn leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en kinderfeestje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: Klimbos Nederland.

Foto: Klimbos Nederland.

Foto: Klimbos Nederland.

Foto: Klimbos Nederland.

Foto: Klimbos Nederland.

Foto: Klimbos Nederland.

Foto: Klimbos Nederland.

Foto: Klimbos Nederland.