Op avontuur tussen de boomtoppen in Klimbos Veluwe
Klimbos Veluwe

De spanning stijgt, je slikt nog een paar keer. Je staat op het punt om jezelf een weg te banen door Klimbos Veluwe, midden in het mooie Stadspark Berg & Bos, naast de Apenheul. Hier slinger je zelf als aapje tussen de bomen! Via uitdagende bruggen en netten, stevige lianen en te gekke tokkelbanen beleef je een waanzinnig avontuur, midden in de natuur. Op negen verschillende klimroutes kom je uitdagingen in de vorm van klimmuren, touwladders en kabelbanen tegen. Baan je een weg door de boomtoppen van het groene klimparadijs en overkom alle obstakels! In totaal heb je 3,5 uur tijd om te klimmen, dus tijd zat om alles uit te proberen.

Klimroutes voor alle leeftijden

De routes variëren in hoogte en moeilijkheid. Voor kinderen vanaf zes jaar en met een minimale lengte van 1.20 meter is er het Juniorbos met drie verschillende routes, bruggen, netten en tokkelbanen. Voor de oudere klimmers zijn er nog meer routes, waaronder:
  • Groene route - Een goede om mee te beginnen;
  • Blauwe route - 7 meter hoog, een leuke uitdaging!
  • Bruine route (Tokkelroute) - Maar liefst 11 meter hoog. Hier ga je tokkelen!
  • Rode route - Het niveau ligt hier, letterlijk (12 meter) en figuurlijk hoger;
  • Zwarte route - Wel 18 meter hoog met overloop naar de grijze route (Vrije Val & Bungee van 17 en 8 meter hoog). Durf jij...?
Door het continue zekersysteem kan iedereen zelfstandig klimmen en er wordt altijd goed toezicht gehouden op de veiligheid door medewerkers van het park. No worries dus!

Meer activiteiten

Het park Berg & Bos heeft nog veel meer te bieden. Er is een speelweide met hertjes en zwijnen, een uitkijktoren met fantastisch uitzicht en natuurlijk zijn er meerdere wandelroutes door het park te volgen.

Klimbos Veluwe in Apeldoorn leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en kinderfeestje (vanaf € 20,00 p.p.). Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: Klimbos Nederland.
Foto: Klimbos Nederland.
Foto: Klimbos Nederland.
Foto: Klimbos Nederland.
Foto: Klimbos Nederland.
Foto: Klimbos Nederland.
Foto: Klimbos Nederland.
Foto: Klimbos Nederland.