Het Hofje van Mevrouw van Aerden

Hofje van Aerden

Het Hofje van Mevrouw Van Aerden is een zeer bijzonder museum. Maak kennis met een unieke collectie schilderijen van Hollandse meesters uit de zeventiende eeuw. De schilderijen zijn verzameld door Pieter van Aerden en hangen in dit imposante complex. Het Hofje heeft werken van onder meer Frans Hals, Cornelis de Heem en Gerard ter Borgh. Naast kunst herbergt het museum ook Amsterdams miniatuur zilver uit de achttiende eeuw. Je kunt het museum alleen bezoeken onder leiding van een gids.

Wandel ook zeker door de prachtige tuinen rondom het Hofje: de Franse binnentuin en de Nutstuin die grenst aan de Linge. Ook het gebouw zelf is een hoogstaand stukje cultureel erfgoed. Het staat op de ruïnes van het Kasteel van Leerdam. Het Kasteel van Leerdam is in 1574 door de Spanjaarden kapotgeschoten. Regelmatig worden er concerten gehouden in het Hofje van Aerden.

Hofje van Aerden in Leerdam leent zich ook goed voor een vriendinnendag en high of afternoon tea. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Hofje van Aerden

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.