Ikonenmuseum
Ikonenmuseum

Je hoeft helemaal niet naar Rusland te reizen om iconen te zien! Bezoek het Ikonenmuseum in Kampen en geniet van deze Oosters-orthodoxe kunst. De religieuze iconen nemen een belangrijke plaats in in de Russisch- en Oosters-Orthodoxe kerken. Het zijn afbeeldingen van Christus, de Moeder Gods, heiligen of hoogfeesten.

Het museum is gevestigd in een prachtig historisch onderkomen: het voormalige kloostercomplex van de Minderbroeders. In de oude slaapruimten van de broeders hangen nu iconen. Het museum heeft een vaste tentoonstelling van ongeveer honderdzeventig iconen uit de collectie van de Alexander Stichting. Dit wordt aangevuld met wisselende exposities rond bepaalde thema's. Het Ikonenmuseum heeft tien stijlvol ingerichte zalen en de iconen zijn voorzien van een beschrijving.

De Alexander Stichting beheert de collectie. Deze stichting is opgericht om de liefde voor Russische iconen te bevorderen.

Ikonenmuseum in Kampen leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.ikonenmuseumkampen.nl

Ikonenmuseum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.