Sincfala, Museum van de Zwinstreek

Museum Sincfala Zwinstreek

Museum Sincfala bestaat uit drie delen: het bezoekerscentrum, het oude schoolgebouw en de museumtuin.

Het bezoekerscentrum is een museum zoals je museums kent, met de hele geschiedenis van de Zwinstreek in vogelvlucht. Die geschiedenis gaat extra leven als je even de knusse filmzaal induikt waar je in vogelvlucht de veranderingen in de bijzondere Zwinstreek kunt zien. En hoe de kust verandert van een gebied met duinen, schorren en slikken tot wat het nu is.

In het oude Schoolgebouw kom je een stuk dichter bij de vissers die hier altijd woonden. Loop over het visserspleintje en zie hoe klein de huisjes waren waar ze in woonden. Bezoek de vissersschool en stap in het café waar ze bijkwamen als ze aan wal waren. Vergeet niet de zolder op te gaan, waar je zelf in een visserskajuit kan stappen en je meer over de visserij te weten komt in de tentoonstellingszaal.

Stap tot slot ook even de museumtuin in, waar je tussen de ankers en grenspalen loopt.

Lekker verkleden

Voor kinderen is er veel te doen in Museum Sincfala. Ze kunnen zich verkleden als vissersjongen of - meisje, zodat het nog leuker wordt om het oude vissershuisje of de kajuit in te gaan. En dan lekker zelf op ontdekking langs allerlei spellen, waaronder ook behendigheidsspelletjes.

Museum Sincfala Zwinstreek in Knokke-Heist leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Museum Sincfala Zwinstreek

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.