Stedentrip Mechelen




Stedentrip Mechelen

Wandel door de eeuwenoude geschiedenis van Mechelen. Deze Vlaamse stad is zeker een bezoek waard. De elegante Sint Romboutstoren, wereldberoemde beiaarden, het begijnhof, diverse gotische en barokke kerken: aanschouw het zelf! Mechelen biedt ook diverse overnachtingsmogelijkheden voor ieder budget.

Sint-Romboutstoren


De elegante Sint-Romboutstoren is een iconisch symbool van Mechelen. Je kunt alle 538 treden van de toren beklimmen voor een grote beloning: prachtig uitzicht over de stad en haar omgeving.

Beiaarden


Mechelen staat bekend om zijn beiaarden, met name die van de Sint-Romboutskathedraal. Luister naar de melodieën die over de stad zweven tijdens de beiaardconcerten, een unieke ervaring.

Begijnhof


Het begijnhof in Mechelen is erkend UNESCO-werelderfgoed en biedt een vredige oase in het hart van de stad. Wandel door de rustige straatjes en bewonder de pittoreske huizen en tuinen van de begijnen.

Gotische en Barokke kerken


In Mechelen vind je verschillende prachtige kerken in gotische en barokke stijl, zoals de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk en de Sint-Petrus-en-Pauluskerk. Deze monumenten zijn indrukwekkend van zowel binnen als buiten en geven je een inkijkje in het architectonische verleden.

Stedentrip Mechelen in Mechelen leent zich ook goed voor een vriendinnendag, schoolreisje en weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek visit.mechelen.be

Stedentrip Mechelen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.