Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

In de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, die inmiddels ruim twee eeuwen oud zijn, vind je zo'n twintigduizend schilderijen, sculpturen en tekeningen. Deze werken zijn een weerspiegeling van de Belgische kunsthistorie sinds de vijftiende eeuw. Bewonder kunst van onder meer Pieter Bruegel, Dirk Bouts en Peter Paul Rubens. De Koninklijke Musea zijn gevestigd in Brussel en bestaan in totaal uit zes musea. Rond 1800 werd de eerste verzameling kunstwerken tentoongesteld, onder Frans bewind. Later, onder Nederlands bewind en in een onafhankelijk België, is de collectie steeds verder uitgebreid. Vele verhuizingen, uitbreidingen en nieuwe collecties verder bestaan de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten uit het Museum voor Oude Kunst, het Museum voor Moderne Kunst, het Wiertzmuseum, het Magrittemuseum, het Meuniermuseum en het Fin-de-Siècle Museum.

Ontdek stijlverandering

Doordat de musea zo'n uitgebreide collectie hebben uit verschillende tijdperken en de kunstwerken per eeuw gerangschikt staan, zijn de stijlveranderingen door de tijd heen goed te herkennen. Naast de vaste collecties, vind je in de verschillende musea ook regelmatig interessante tijdelijke tentoonstellingen. Ook voor kinderen is het de moeite waar de musea te bezoeken. Langskomen in met kinderen is door de speciale kinderprogramma's ook zeker de moeite waard en absoluut niet saai.

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in Brussel leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België