1

Grot van Comblain


-advertentiepositie-



Grot van Comblain

Ontdek de het leven onder de grond in de Grot van Comblain. Samen met een gids ga je op excursie in de diepte. De grot bestaat uit 12 zalen, met ieder een eigen thema. Wat dacht je van de mammoeten zaal, de kerststal zaal en de kleine meerzaal (met een écht ondergronds meertje). De gids vertelt terwijl je ze een voor een bekijkt allerlei interessante feitjes. Vergeet vooral niet om je heen te kijken. De kleuren zijn waanzinnig! Je hoeft overigens niet bang te zijn dat er drommen toeristen achter elkaar aan schuifelen. In de grot mogen maximaal 25 bezoekers per keer naar binnen.

Geschiedenis

De grot werd in het jaar 1900 ontdekt, nadat een hond in een van de holtes terecht kwam. Dit trok de aandacht van wetenschappers die vervolgens het ondergrondse pareltje ontdekten. Al sinds 1929 is de grot te bezoeken voor toeristen. Gangen en passages zijn verbreed en om onbereikbare plekken toch te kunnen verkennen zijn trappen en paden aangelegd. Daardoor is de prachtige grot nu voor (kleine) groepen bezoekers te bezichtiggen.

Vleermuizen spotten

De grot is ook het thuis van vleermuizen. Tijdens je bezoek spot je ze, hangend of vliegend door de ondergrondse kamers. Het spotten van de dieren geeft een extra dimensie aan je rondleiding, maar zorgt er ook voor dat een bezoek in de winter niet mogelijk is. Dan houden de vleermuizen namelijk een winterslaap.

Grot van Comblain in Comblain-au-Pont leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.grottedecomblain.be

Grot van Comblain
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.