Museum Bredius


-advertentiepositie-Museum Bredius

De kunstkenner en museumdirecteur Abraham Bredius vertrok in 1922 uit zijn huis op de Prinsegracht in Den Haag, om te wonen in Monaco. Hij verkocht zijn huis aan de gemeente, die er later een museum van maakte.

Toen de kunstminnaar in 1946 stierf, werd de gemeente eigenaar van zijn collectie. Hij wijdde zich als een van de eerste Nederlanders aan de studie van Hollandse zeventiende-eeuwse schilderkunst.

Naast de permanente tentoonstelling van de collectie van dr. Abraham Bredius organiseert het Museum Bredius voortdurend kleinere en grotere tentoonstellingen en presentaties.

De nadruk van de verzameling ligt op de Hollandse zeventiende-eeuwse schilderkunst en bevat een groot aantal meesterwerken, zoals de Christus en buste van Rembrandt van Rijn en de Huwelijksnacht van Tobias en Sara van Jan Steen. Ook de kunstnijverheid neemt een belangrijke plaats in dit 'huismuseum' in.

Museum Bredius in Den Haag leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek museumbredius.nl

Museum Bredius
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.