Kunst, theater en muziek bij Singer Laren
Museum en Theater Singer Laren

De geschiedenis van museum en theater Singer Laren is een romantisch verhaal. William Singer was de zoon van een staalgigant uit Pittsburgh, die tegen de wil van zijn vader in voor het kunstenaarsvak koos. Het laatste eerbetoon van Williams vrouw Anna aan haar grote geliefde was de oprichting van het museum Singer Laren. Alleen al deze sprookjesachtige elementen maken een bezoek aan het museum de moeite waard. De villa is inmiddels uitgebreid met een moderne theaterzaal en een museumvleugel, om de groeiende collectie voor publiek toegankelijk te maken. Ook heeft het theater een spectaculaire daktuin gekregen en is het theater duurzaam.

Bijzondere collectie

De kern van de Singercollectie is de verzameling die het echtpaar William en Anna Singer bijeen bracht. Zij verwierven werken van Franse schilders uit de omgeving van de School van Barbizon, Amerikaanse kunstenaarsvrienden en traditioneel, impressionistisch werkende Gooise kunstenaars. Singer Laren organiseert elk jaar drie grote tentoonstellingen.

Theater bij Singer Laren

Naast de kunstcollectie biedt Singer Laren meer. In het theater geniet je van een wekelijks aanbod van toneel, cabaret, musicals en klassieke muziek. Ook kinderen hoeven zich hier niet te vervelen. Er zijn jeugd- en familievoorstellingen en voor leerlingen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs zijn projecten en rondleidingen.

Museum en Theater Singer Laren in Laren leent zich ook goed voor een kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Kunst, theater en muziek bij Singer Laren