Die koe is lief! Ontdek het heerlijke leven op de boerderij
Speelboerderij De Steenuil

Een koe die uit je hand eet, de geur van hooi en overal rondhuppelende konijntjes. Op Doe- en Speelboerderij De Steenuil beleef je het echte boerenleven. Ga op pad met de huifkar, help de boer met het voeren van de dieren en leef je uit in de binnen- en buitenspeeltuin. Op de boerderij geniet je het hele jaar door van de rust en schoonheid van de natuur.

Op pad met de boer

Op Doe- en Speelboerderij De Steenuil van familie Van de Schoot lopen koeien, kippen, pony's, geiten, konijntjes, varkentjes en ezeltjes rond. En ze vinden het fijn om te knuffelen! Op doordeweekse dagen mag je mee met boer Wim en boer Willem om te helpen. Als je goed je best doet, krijg je een boeren- of boerinnendiploma. Geef de dieren te eten, duw kruiwagens en haal je tractorrijbewijs. Binnen mum van tijd ben je een echte boer of boerin.

Van hooischuur tot huifkar

Op de boerderij kunnen kinderen heerlijk binnen en buiten spelen. Laat het hooi regenen in de hooischuur, ga op pad met de huifkar en roetsj met z'n allen van de glijbaan. In de binnenspeeltuin is een grote zandbak en een verkleedhoek. Race buiten over de skelterbaan en spring op de trampolines. In het zomerseizoen dwaal je door een echt maïsdoolhof. Sluit het dagje op de speelboerderij af met een portie friet, poffertjes of een salade in het restaurant.

Blijven slapen

's Ochtends vroeg wakker worden van het geluid van tevreden koeien en ontbijten met een kakelvers eitje. Blijf slapen op de minicamping! De camping heeft zo'n veertig plekken voor caravans en tenten, allemaal voorzien van een wateraansluiting en afvoer.

Speelboerderij De Steenuil in Oirschot leent zich ook goed voor een high of afternoon tea, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 10,50 p.p.), schoolreisje en weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor peuters, kleuters en kinderen.

Een koe eet zo uit je hand. Foto: De Steenuil.
Met z'n allen op de huifkar. Foto: De Steenuil.
Een koe eet zo uit je hand. Foto: De Steenuil.
Een koe eet zo uit je hand. Foto: De Steenuil.
Een koe eet zo uit je hand. Foto: De Steenuil.
Haal je boerendiploma. Foto: De Steenuil.
Een koe eet zo uit je hand. Foto: De Steenuil.
Lekker eten met z'n allen. Foto: De Steenuil.
Een koe eet zo uit je hand. Foto: De Steenuil.
Geniet van het boerenleven. Foto: De Steenuil.