1

Zwanenbroedershuis
Zwanenbroedershuis

In 1318 is het Illustre Lieve Vrouwe Broederschap ontstaan. Het Zwanenbroedershuis is in 1847 het thuis geworden van de Broederschap.

De Broederschap heeft vanaf de veertiende eeuw in hoge mate bijgedragen aan de ontwikkeling van 's-Hertogenbosch als belangrijk centrum van laat middeleeuwse muziek.

Museum het Zwanenbroedershuis is een bezoek meer dan waard: naast het ervaren van de rijke historie van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap zijn hier vele cultuurhistorisch waardevolle voorwerpen te bezichtigen, zoals unieke vijftiende- en zestiende-eeuwse muziekboeken en houtsnijwerken, maar ook de drinkbeker van Willem van Oranje.

Het is mogelijk om op het Zwanenbroedershuis diners en besloten bijeenkomsten te organiseren of te trouwen. Ook is het Zwanenbroedershuis een bijzondere accommodatie voor lezingen, culturele uitingen of zakelijke bijeenkomsten.

Zwanenbroedershuis in Den Bosch leent zich ook goed voor een bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Zwanenbroedershuis