1

Nationaal Carnavalsmuseum


-advertentiepositie-Ontdek Oeteldonk in het Nationaal Carnavalsmuseum

Op 11 november (de elfde van de elfde), precies om 11.11 uur, begint het carnavalsseizoen. Een periode van feest en gezelligheid. Elke Brabantse stad krijgt tijdens carnaval een andere naam. Den Bosch wordt Oeteldonk. In het Oeteldonks Gemintemuzejem, ook wel Nationaal Carnavalsmuseum, vind je maskers, kleding, promotiemateriaal, wapens, schildjes en andere voorwerpen uit de rijke historie van carnaval en Oeteldonk. Maar ook buiten de Zuidelijke provincies in Nederland vieren mensen carnaval. Leer alles over dit vrolijke en kleurrijke feest wereldwijd!

Krijg je het hele jaar een warm gevoel van carnaval? Bezoek dan de tentoonstellingen en kom achter de vele gebruiken van carnaval. Waar komen die eigenlijk allemaal vandaan? Je vindt het museum in het herbouwde poortgebouw van het middeleeuwse Zusters van Orthenklooster.

Nationaal Carnavalsmuseum in Den Bosch leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.carnavalsmuseum.nl

Het Nationaal Carnavalsmuseum in Oeteldonk. Foto: Gérard van Kessel
Het Nationaal Carnavalsmuseum in Oeteldonk. Foto: Gérard van Kessel