Rembrandt Molen van Sloten en Kuiperijmuseum

Rembrandt Molen van Sloten en Kuiperijmuseum

Molen van Sloten is een poldermolen uit 1847. De molen is nog in werking en wordt ingezet bij het wegpompen van water uit de polder naar de ringvaart. Je kunt de molen dagelijks bezichtigen. Vrijwilligers leiden je graag rond en geven meer informatie over dit prachtige stukje nostalgie. Loop dan zeker ook even door naar de zolder van de molen. Hier draait een bijzondere audiovisuele presentatie over het leven van Rembrandt, ook een molenaarszoon. Naast de molen bevindt zich het Kuiperijmuseum, met een authentieke kuiperswerkplaats. Hier kun je zien hoe vroeger houten vaten werden gemaakt.

Je ja-woord zeggen op deze romantische locatie? Dat kan! De molen heeft een officiële trouwzaal waar je in aanwezigheid van zo'n veertig gasten, door een ambtenaar van de burgerlijke stand in de echt kan worden verbonden. Voor kinderen vanaf zes jaar zijn er in de molen speciale rondleidingen.

Rembrandt Molen van Sloten en Kuiperijmuseum in Amsterdam leent zich ook goed voor een familiedag en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Rembrandt Molen van Sloten en Kuiperijmuseum

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.