Rembrandt Molen van Sloten en Kuiperijmuseum

Rembrandt Molen van Sloten en Kuiperijmuseum

De Molen van Sloten is een poldermolen die dateert uit 1847. De achtkantige stelling molen werkt nog steeds en wordt ingezet bij het wegpompen van water uit de polder naar de ringvaart. Vrijwilligers leiden je graag rond en voorzien je graag van interessante informatie over dit prachtige stukje nostalgie. Loop ook zeker even door naar de Rembrandtzolder. Hier draait een bijzondere audiovisuele presentatie over het leven van Rembrandt van Rijn. Rembrandt was molenaarszoon en had een connecties met het dorp Sloten. Naast de molen bevindt zich het Kuiperijmuseum, met een authentieke kuiperswerkplaats. Hier kun je zien hoe vroeger houten vaten werden gemaakt.

Je ja-woord geven op deze romantische locatie? Dat kan! De molen heeft een officiële trouwzaal waar je in aanwezigheid van zo'n veertig gasten, door een ambtenaar van de burgerlijke stand, in de echt kan worden verbonden. Voor kinderen vanaf zes jaar zijn er in de molen speciale rondleidingen.

Rembrandt Molen van Sloten en Kuiperijmuseum in Amsterdam leent zich ook goed voor een familiedag en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Rembrandt Molen van Sloten en Kuiperijmuseum

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.