1

Rondleiding Yakult fabriek - GESLOTEN


-advertentiepositie-



Gratis rondleiding door de Yakult fabriek - GESLOTEN

Dit uitstapje is gesloten en vervangen door een virtuele tour op de site van Yakult.

Wist je dat er in een flesje Yakult minstens 6,5 miljard bacteriën zitten? Tijdens een gratis rondleiding door de Yakult fabriek maak je het productieproces van dichtbij mee en leer je alles over de geschiedenis van het kleine flesje. Neem zelf ook een slokje en proef hoe lekker bacteriën zijn.

Bacteriën tellen

Voordat Yakult bij je in de koelkast staat, is er al heel wat met dit kleintje gebeurd. In de fabriek maak je van A tot Z mee hoe een flesje gemaakt wordt. Verwonder je over het razende tempo waarmee machines de flesjes produceren - zo'n elfduizend per uur. Omgerekend zijn dat dus 66 biljoen (!) bacteriën die over de lopende band vliegen. Ieder flesje wordt binnen een tiende van een seconde gevuld én gedopt. Aan het eind van de vul- en verpaklijn zie je de indrukwekkende pallets die klaarstaan om verspreid te worden door heel Europa.

Klein flesje, groot verhaal

Elke dag drinken meer dan 35 miljoen mensen uit 38 verschillende landen een flesje Yakult. Tijdens de rondleiding neemt Yakult je mee in het verhaal achter het populaire zuiveldrankje: van de uitvinding in 1935 tot het flesje dat je nu in de supermarkt vindt. Ontdek hoe het jasje van Yakult door de jaren heen is veranderd en leer alles over bacteriën, die ook zitten in bijvoorbeeld wijn, brood en zuurkool én op en in je lichaam! Zoals in je darmen.

Het totale programma in de Yakult fabriek duurt ongeveer anderhalf uur. Na afloop krijg je een goedgevulde goodiebag mee naar huis.

 Meld je aan voor de Yakult Factorytour!

Rondleiding Yakult fabriek - GESLOTEN
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.