Schokland
Werelderfgoed Schokland

Schokland ligt als een eiland op het droge, midden in de Noordoostpolder. Schokland staat symbool voor de strijd van Nederland met het water en is daarom door UNESCO aangewezen als Werelderfgoed. Ontdek zelf deze parel van Flevoland! Op Schokland ervaart de bezoeker hoe het leven vroeger was en hoe het nu is. Schokland ontdekken gaat het beste met de fiets of tijdens een mooie wandeling. Met de vele bezienswaardigheden is de bezoeker zo twee uur onderweg. Bezoek bijvoorbeeld Museum Schokland. Dit museum vertelt het verhaal van de polder en wat eraan vooraf ging. Of loop eens binnen bij de Gesteentetuin. Dat is een reis door de tijd.

Het gelijknamige bezoekerscentrum van Het Flevolandschap biedt de bezoeker veel informatie over het ontstaan van stenen en de ijstijd. In de Noordoostpolder werden tijdens de drooglegging de stenen die door de gletsjers van de voorlaatste IJstijd zijn achtergelaten weer zichtbaar. In de Gesteentetuin zijn een aantal zwerfkeien bijeengebracht. De speciale wandelroute door de tuin voert langs deze interessante stenen.

Schokland in Schokland leent zich ook goed voor een familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek schokland.nl