Bastionder Den Bosch
Bastionder

Vlak bij het centrum van Den Bosch vind je Bastion Oranje: het laatste bastion dat aan de vestingwerken van Den Bosch werd toegevoegd. Terwijl bovengronds een bloemenzee bloeit, stap je ondergronds in de meer bloederige geschiedenis van de stad. Ontdek alles over de krijgsgeschiedenis van Den Bosch tijdens de rondleiding, bekijk een video over het beleg in 1629 door Frederik Hendrik en bewonder het enorme kanon de Boze Griet. Dat dit kanon er nog zo mooi bijstaat heeft alles te maken met het feit dat het een grote mislukking was. De kogels kwamen namelijk in stukken uit de loop en waren gevaarlijker voor de verdedigers zelf dan voor de vijand.

Het bouwwerk kijkt uit over het prachtige natuurgebied het Bossche Broek. Het Bastion is trouwens ook een trouwlocatie en je kunt de ruimte huren voor kleinschalige bijeenkomsten voor maximaal 50 personen.

Bastionder in Den Bosch leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Bastionder Den Bosch