1

Verzetsmuseum Amsterdam
Verzetsmuseum Amsterdam

Loop door de zes fasen van de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog in vernieuwde Verzetsmuseum Amsterdam en voel hoe elk jaar de sfeer grimmiger werd. Hoe langer de oorlog duurt, hoe zwaarder het leven én de keuzes worden voor de mensen. En voor jou, want je beleeft het allemaal mee.

Ontdek de persoonlijke verhalen van de verzetsstrijders van het eerste uur, over de samenwerking in het verzet, maar ook over de onderlinge verdeeldheid. Naast de heldenverhalen van de mannen en vrouwen in het verzet kom je ook de verhalen tegen van Duitsers die Nederlanders hielpen en van mensen die met de Duitsers samenwerkten om zo van binnenuit andere Nederlanders te helpen. En wat ging er om in de hoofden van collaborateurs als verzetsinfiltrant Anton van der Waals? Zo krijg je meerdere kanten te zien van het leven onder de Duitse bezetting.

Toegankelijk voor iedereen

Mensen met een beperking kunnen zelfstandig de nieuwe vaste expositie bezoeken. Voor blinden en slechtzienden zijn er audiotours met route-aanwijzingen, vloermarkeringen en speciale voelobjecten. Grote letters en loepen met extra licht zorgen ervoor dat slechtzienden toch kunnen lezen. Voor doven is er een videotour met Nederlandse gebarentaal en ondertiteling. Op de films in het museum vertelt iemand het verhaal mee in gebarentaal. Verder kun je overal komen met een rolstoel, ook de vitrines en audiopunten zijn goed bereikbaar. Alles is zichtbaar vanaf rolstoelhoogte, zelfs de tekst. En klepjes, laatjes en luiken gaan met weinig kracht open.

Speciaal voor kinderen is er het Verzetsmuseum Junior.

Verzetsmuseum Amsterdam in Amsterdam leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Entree. Foto: Verzetsmuseum Amsterdam
Entree. Foto: Verzetsmuseum Amsterdam