Museum Het Sterkenhuis

Museum Het Sterkenhuis

Neem een kijkje in de geschiedenis en de cultuur van gemeente Bergen. Museum Het Sterkenhuis is een boerenwoning uit 1655. In 1915 werd het ingericht als historisch museum, met een 19e eeuwse stijlkamer en keuken.

De uitgebreide verzameling kostuums is uniek. Zo dragen kostuumpoppen steeds wisselende drachten uit deze bijzondere collectie van kleding uit de 18e en 19e eeuw.

In de voorkamer staat een houten, fraai gedecoreerde kaaspers en in de middelste kamer vind je delen van de bedstee. Het zijn enige objecten die de geschiedenis van het oorspronkelijke boerenleven van Bergen in de 18e en 19e eeuw tot leven doen komen.

Daarnaast bezit Het Sterkenhuis een mooie topografische collectie van prenten en schilderijen. Vanwege de beperkte expositieruimte wordt slechts een klein deel hiervan afwisselend getoond. De afbeeldingen getuigen van de aantrekkingskracht van het dorp Bergen voor schilders en tekenaars.

Museum Het Sterkenhuis in Bergen leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Museum Het Sterkenhuis

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.