1

Uitstapjes vlakbij Museum Het Sterkenhuis

Ruïnekerk

bergen, Noord-Holland (0.07km)  -  De Ruïnekerk in Bergen zet je op het verkeerde been. Is het een ruïne of zie je daar toch echt een volledig kerkgebouw?

geopend op afspraak of bel +31 (0)6 275 611 16 

Midgetgolfbaan de Merelhof

bergen, Noord-Holland (0.07km)  -  Speel een potje midgetgolf op de oudste midgetgolfbaan van Nederland, midden in het centrum van Bergen.

geopend, open op zondag, woensdag en zaterdag 

Museum Kranenburgh

bergen, Noord-Holland (0.34km)  -  Kranenburgh is een culturele buitenplaats die een grote rijkdom aan kunstwerken, muziek en poëzie herbergt. Naast Museum Kranenburg met een collectie werken van de Bergense School, is er een beeldentuin en een kunstuitleen.

's maandags gesloten 

Kunstcentrum Bergen

bergen, Noord-Holland (0.34km)  -  Ontdek het artistieke hart van Bergen in Kunstcentrum Bergen.

's maandags gesloten 

Poppentheater Bergen

bergen, Noord-Holland (0.44km)  -  In Poppentheater Bergen heeft elk voorwerp een verhaal. Kijk niet raar op als er ineens een slagroomklopper met een rokje op het podium staat!

soms geopend op zondag, woensdag en vrijdag 

Filmtheater Cinebergen

bergen, Noord-Holland (0.94km)  -  Neem plaats in de monumentale Zwarte Schuur en geniet van een film of documentaire in het knusse filmtheater Cinebergen.

soms geopend op zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Mountainbikeroute Schoorlse Duinen

aagtdorp, Noord-Holland (1.97km)  -  Over de blanke toppen der duinen, door bos en hei en zwoegen in het zand: mountainbikeroute Schoorlse Duinen is één lang avontuur op je trouwe MTB.

elke dag geopend 

Bezoekerscentrum De Schaapskooi

bergen, Noord-Holland (2.18km)  -  Start een wandeling of fietstocht door het Noordhollands Duinreservaat bij Bezoekerscentrum De Schaapskooi. Hier vind je veel informatie én een lekker bakje koffie.

open op zondag, woensdag en zaterdag 

Golfbaan Sluispolder

alkmaar, Noord-Holland (3.04km)  -  Golfen in de natuur? Bij golfbaan Sluispolder in Alkmaar ga je voor negen of achttien holes! Na een lekker potje golf is het heerlijk dineren in restaurant 't Sluisje bij de golfbaan.

elke dag geopend 

Klimcentrum Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (3.17km)  -  Klim en klauter naar het hoogste puntje van Klimcentrum Alkmaar. Voor wie nog nooit heeft geklommen, zijn hier leuke introductielessen.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag 

Speelderij De Batavier

alkmaar, Noord-Holland (3.24km)  -  Bootjes, lachspiegels, trampolines en nog veel meer! In Speelderij De Batavier in Alkmaar beleven kinderen een heerlijke dag.

vandaag nog gesloten, geopend 7 april t/m 29 september, van 12:00 uur tot 18:00 uur 

Het Klimduin Schoorl

schoorl, Noord-Holland (3.51km)  -  Midden in het centrum van Schoorl vind je het 51 meter hoge Klimduin, waar kinderen kunnen in het zand kunnen ravotten tot ze écht niet meer kunnen.

elke dag geopend 

Speelbos Zandspoor

schoorl, Noord-Holland (4.04km)  -  In Speelbos Zandspoor is alle ruimte om te spelen. Kinderen kunnen hier zand vervoeren met een treintje, hun eigen sprong meten en verstoppertje doen.

elke dag geopend 

Sportpaleis Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (4.06km)  -  Sportpaleis Alkmaar heeft diverse mogelijkheden om zelf te sporten: mountainbike, baanwielrennen of zaalsporten. Je kunt natuurlijk ook naar één van de vele sportevenementen komen kijken. Het Sportpaleis is ook te huur voor evenementen.

elke dag geopend 

Zet samen een authentiek Indiaas gerecht op tafel

alkmaar, Noord-Holland (4.12km)  -  Genieten van een zelfgemaakte tikka, tandoori of ander overheerlijk Indiaas gerecht? Bij de Indiase Kookcursus leer jij binnen no time als een echte Indiase keukenprins(es) koken!

elke dag geopend 

Buitencentrum Schoorlse Duinen

schoorl, Noord-Holland (4.13km)  -  Niet bang om te klimmen of te dalen? Bedwing dan de Schoorlse Duinen, de hoogste van Nederland. In het buitencentrum starten fiets- of wandeltochten en zijn leuke activiteiten te doen.

elke dag geopend 

Kabouterpad en Elfendeurtjesroute Schoorlse Duinen

schoorl, Noord-Holland (4.13km)  -  Ga op zoek naar kabouters en elfendeurtjes in de Schoorlse Duinen. Kinderen zijn dol op het zoeken naar de elfendeurtjes en zelf geloof je weer even in sprookjes. Maar ook het kabouterpad maakt ze enthousiast!

elke dag geopend 

Schaatspret voor iedereen op IJsbaan De Meent Bauerfeind

alkmaar, Noord-Holland (4.14km)  -  De lichtjes schitteren in de ijshal en op de 400 meterbaan vliegen de schaatsers voorbij. Bij IJsbaan De Meent Bauerfeind geniet iedereen van de winter.

gesloten, wacht op winteropening  8 oktober t/m 15 maart, van 09:00 uur tot 16:30 uur 

Park Rekerhout

alkmaar, Noord-Holland (4.19km)  -  Wie waagt zich op die spannende vlonder door het moeras? Of geniet je liever van de zon op de bloemrijke speelweide? Genieten, spelen en leren. In Park Rekerhout kan het allemaal!

elke dag geopend 

Kinderboerderij De Rekerhout

alkmaar, Noord-Holland (4.19km)  -  Stap eens over de grenzen van Kinderboerderij De Rekerhout! Knuffelen met dieren, spelen in de speeltuin en genieten van heerlijke thee in het theehuis, het kan allemaal!

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Museum Het Sterkenhuis