Fries Landbouwmuseum

Fries Landbouwmuseum

Ontdek het Frysk Lânbou Museum! De geschiedenis van Friesland is onlosmakelijk verbonden met de landbouw. In het Fries Landbouwmuseum 'by de boer' maak je op een levendige manier kennis met tweeduizend jaar agrarische geschiedenis van Fryslân.

Hoofd boven water

Hoe hielden onze voorouders het hoofd - soms letterlijk - boven water? Hoe werkten ze? Welke problemen kwamen ze tegen in hun strijd om een bestaan op te bouwen? Ontdek het in het Fries Landbouwmuseum. Het museum laat de leef-, werk- en woonomstandigheden van de boer tijdens verschillende perioden zien, zoals de terpentijd, de middeleeuwen, de periode rondom 1870 en voor en na de oorlog.

Het Fries Landbouwmuseum is sinds juni 2018 gevestigt in het rijksmonument W.C. de Groot boerderij. De W.C. de Groot boerderij ligt vlakbij de Dairy Campus, een wetenschappelijk centrum van innovatie in de melk - en zuivelindustrie.

Fries Landbouwmuseum in Leeuwarden leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Het museum van binnen. Foto: Fries Landbouwmuseum

Kunst over het platteland. Foto: Fries Landbouwmuseum

Het museum van binnen. Foto: Fries Landbouwmuseum

Het museum van binnen. Foto: Fries Landbouwmuseum