Botanische Tuin & Theeschenkerij Domies Toen

Botanische Tuin & Theeschenkerij Domies Toen

Vele generaties pastoors en dominees waren ook boer: om in hun levensonderhoud te voorzien hielden ze vee en verbouwden ze groenten en kruiden in de pastorietuin. In Pieterburen floreert een dergelijke tuin als botanische tuin en museum, met de toepasselijk Groningse naam Domies Toen. De bezoeker treft hier een verrassende verscheidenheid aan sferen: het parkachtige van vijvers en oude bomen, de formele vormen van buxushaagjes en rozenperken en het weelderige van bloemenweiden vol inheemse plantensoorten. In het voorjaar bloeien de vele stinzenplanten, waar de tuin zijn museumstatus aan dankt.

In de tuin is ook een theeschenkerij, die open is van 1 april tot in oktober. Het terras grenst aan een middeleeuwse dobbe (waterplaats), een van de historische onderdelen van de tuin. De rijk met houtsnijwerk versierde Petruskerk is in de zomermaanden te bezichtigen. De tuin is beschikbaar als trouwlocatie.

Botanische Tuin & Theeschenkerij Domies Toen in Pieterburen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, high of afternoon tea, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Botanische Tuin & Theeschenkerij Domies Toen

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.