Ontdek de wereld en raak de maan in Museon

Insecten eten om de wereld te verbeteren en leren hoe we het zuinigst om kunnen gaan met onze aardbol. Tijdens een bezoek aan het Museon in Den Haag duik je in het verhaal van de wereld. Van onze mooie natuur tot het effect van technologie op ons leven. Het Museon is geen kijk-museum: hier mag je lekker veel doen en van alles aanraken!

One Planet

Op weg naar een duurzame wereld: in Museon zie je hoe je zelf een steentje bij kunt dragen. Aan de hand van de zeventien duurzame doelstellingen van de VN laat het museum in de vaste tentoonstelling One Planet zien welke oplossingen er zijn voor wereldproblemen. Hoe zorg je dat iedereen genoeg te eten heeft en de aarde niet uitgeput raakt? En hoe kun je zelf een verschil maken? Houd de rivieren schoon door in een spelletje vervuiling weg te klikken en kook virtueel een gerecht met insecten in plaats van vlees, om het tekort aan eiwitrijk voedsel tegen te gaan. Neem alle tips mee naar huis en leer hoe jij een held voor deze wereld kunt worden.

Reis over de wereld

Er is nog veel meer te ontdekken in Museon. Kijk wat aardbevingen en vulkanen met elkaar te maken hebben en boor naar olie. Kun jij een aardbeving voorspellen? Stap in de sprookjesachtige sfeer van 1001 Nacht, bezoek de Noordpool, experimenteer met geluidseffecten en maak je eigen televisieprogramma. In de André Kuiperszaal waan je je in een ruimtestation. Hier kun je echte satellietbeelden bestuderen en een steen van de maan aanraken!

Bezoek ook de tijdelijke tentoonstellingen en activiteiten in Museon.

Ontdek de wereld en raak de maan in Museon in Den Haag leent zich ook goed voor een kinderfeestje (vanaf € 12,50 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Museon Den Haag

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.