Samen reizen met de Museumstoomtram

Museumstoomtram

De Museumstoomtram raast door het eeuwenoude Noord-Hollandse landschap. Luister naar de cadans van de wielen en hoor de stoom sissen! Maar een reis door de tijd in je eentje is niet altijd gezellig. Beleef met collega's, vrienden of familie een bijzonder dagje uit, tijdens de spannendste tijdreis met de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Aansluitend vaart een historische veerboot over het IJsselmeer.

Er zijn allerlei leuke groepsarrangementen mogelijk. Van een korte rit tot een complete dagtocht. Onderstaande arrangementen zijn te boeken van maart tot en met november. Je kunt een exclusief uitje reserveren, maar ook zelf een dag samenstellen aan de hand van de dienstregeling. Groepen vanaf twaalf personen hebben korting.

Noord-Holland 3 in 1

Maak een reis met de Museumstoomtram van Hoorn naar Medemblik. Onderweg genieten passagiers van koffie en een mini 'Hoornsche broeder'. Na een korte stop in historisch Medemblik vertrekt het museumschip Friesland voor een tocht over het IJsselmeer naar het beroemde Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Aan boord van museumschip Friesland staat een West-Friese koffietafel klaar. Als laatste staat er een bezoek aan het Zuiderzeemuseum op de planning. De boot legt hier ongeveer om 14:40 uur aan.

De Historische Driehoek ++

Ga in Enkhuizen aan boord van museumschip Friesland voor de boottocht naar Medemblik. Onderweg krijgen passagiers twee keer koffie met appelgebak, en bij het verlaten van het schip krijgt iedereen een echte 'schipperslunch' mee. Met deze op zak kun je op het gemak het prachtige historische centrum van Medemblik verkennen. Bezoek bijvoorbeeld eens Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij. Vervolgens levert de Museumstoomtram de reizigers tegen drie uur weer af in Hoorn.

Historische arrangementen

Enkhuizen, Hoorn en Medemblik delen samen meer dan 2000 jaar geschiedenis. De Museumstoomtram biedt complete arrangementen aan waarin stoomtram en boot worden gecombineerd met een stadswandeling met gids door één van deze drie historische steden of een bezoek aan het folkloristische Enkhuizer Almanak Museum. 's Morgens wordt er koffie met appelgebak geserveerd en 's middags een Westfriese broodmaaltijd.

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik vertelt over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland. De gerestaureerde collectie stoomtramlocomotieven, rijtuigen en wagens is te zien op de lokaalspoorweg tussen Hoorn en Medemblik uit 1887, die compleet met de oorspronkelijke stations bewaard is gebleven.

Museumstoomtram in Hoorn leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Een ritje met de stoomtrein. Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik.

Poetsen maar! Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik.

Een ritje met de stoomtrein. Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik.

Een ritje met de stoomtrein. Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik.

Een ritje met de stoomtrein. Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik.

Terug in de tijd. Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik.