Meer lezen over Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Kom op stoom in Hoorn

hoorn, Noord-Holland  -  De gouden deurgrepen van de postwagon glimmen in de zon, maar ze glimmen niet zo mooi als de rode wangen van de postsorteerder.

Wat te doen op eerste kerstdag?

landelijk  -  Verlaat de hapjes, taartjes en uitbundige gerechten en ga gewoon een dagje uit op eerste kerstdag! Dit kun je allemaal doen.

De leukste dagjes uit dit weekend

landelijk  -  Ontbijten tussen de dieren, koekjes bakken of rondwandelen in een Charles Dickensdorp. Bekijk de leukste evenementen.

Met z'n allen in de Bello

hoorn, Noord-Holland  -  Stap aan boord! Ter ere van het Bello Festival rijden er dit weekend ouderwetse stoomtreinen naar Museumstoomtram Hoorn-Medemblik.

De leukste tips voor dit weekend

landelijk  -  Een zonnige nazomer is dit weekend even ver te zoeken, maar dat mag de pret niet drukken. Ga eropuit met deze weekendtips.

Weekend Top 5

Bekijk de mooiste auto's, maak een nostalgische treinrit of wandel langs de bloesem! Dit is de Weekend Top 5!

Weekend Top 5 voor de kerstvakantie

landelijk  -  Feestdagen achter de rug en wat nu? Als je zin hebt om er op uit te trekken: er is genoeg te doen! Leuke uitjes voor het gezin.

Waar slaapt Sinterklaas?

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint. Maar waar hangt de goedheiligman uit tot pakjesavond? Hier kun je op bezoek!

Voorjaarsvakantie met de kids

Maak je eigen animatiefilm, ga op reis met de tram of word een echte ridder. Ga eropuit tijdens de voorjaarsvakantie!

Pak de stoomtram naar de Pakjesboot

hoorn, Noord-Holland  -  Spring in de stoomtrein en bezoek Sinterklaas op de Pakjesboot. Als je lief bent geweest, krijg je zelfs een cadeautje..

Nostalgisch dagje uit

Een dagje terug naar vroeger: dat is soms wel zo ontspannen. Onthaast in de stroomtrein of in een oud Gronings dorpje.

Boemelen naar de Kerstman

hoorn, Noord-Holland  -  Geniet van een winterse treinrit en een kop warme chocolademelk in de kerstvakantie!

Dagje uit dit weekend

lisse, Zuid-Holland  -  Geniet van de heerlijke lente met de leukste dagjes uit voor dit weekend. Wandel tussen fleurige bloemen of bezoek de lentefair.

Activiteiten voor een lang weekend

Het Hemelvaartsweekend staat voor de deur. Op diverse plekken in Nederland is dit reden voor extra activiteiten. Dagjeweg.NL zet er een aantal op een rijtje. Bijvoorbeeld 'Hoorn onder stoom', het Balenfestival in Enschede of Speelland Beekse Bergen.

Zie ginds komt de stoomtram...

hoorn, Noord-Holland  -  De locomotief fluit en de stoker gooit kolen op het vuur. Buiten is het koud maar binnen lekker warm. De stoomtrein vertrekt naar het winterse station Noordpool. In het kerstweekend is de stoomtram vanuit Hoorn aangepast. Al eerder, op zaterdag en...