Een kerstfilm die tot leven komt: stap aan boord van de Kerst Express

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik |  
Nieuws door

Maak in de kerstvakantie een treinreis met de kerstman

19 december 2018 Toerisme Hoorn, Noord-Holland The Polar Express, de Zweinsteinexpres, de trein in Narnia: in bijna elke winterse kinderfilm steelt een bijzondere treinreis de show. Maak nu zelf zo'n magische kerstreis en stap aan boord van de Kerst Express, de extra feestelijke trein van Museumstoomtram Hoorn-Medemblik.

Foto 1. Reis mee met de Kerst Express. Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik © Benno Ellerbroek.

Kerstmagie: terug naar 1887

Treinreizen was nog nooit zo magisch. Vanaf 24 tot en met 30 december 2018 rijdt de Kerst Express vanaf Hoorn naar het extra sfeervolle station Wognum. Dit stationnetje is nog helemaal in de sferen van 1887 en is natuurlijk extra feestelijk versierd voor de feestdagen. De treinreis in de historische stoomtram duurt ongeveer anderhalf uur. Aan boord begint de reis al met een warme mok chocolademelk. De coupés zijn lekker warm: de stoom uit de locomotief houdt de rijtuigen lekker warm. Onderweg trekt het winterse landschap aan je voorbij. Op station Wognum staat trouwens nog een verrassing te wachten... de kerstman! Alle treinreizigers krijgen van de winterse goedheiligman een klein cadeautje.

Treintijden Kerst Express

De Kerst Express vertrekt van 24 tot en met 30 december dagelijks om 10:30 uur, 12:30 uur en 14:30 uur vanaf het tramstation Hoorn. Tip: boek vooraf en kom ruim op tijd. Het tramstation van Museumstoomtram Hoorn-Medemblik is ook de moeite waard om even rond te kijken. Het station ziet er net zo uit als stations van vroeger, met houten bankjes en nostalgische loketten. Bekijk bijvoorbeeld tramkaarten van vroeger en ontdek of er jaren geleden een tramroute langs jouw woonplaats reed. Het tramstation in Hoorn is ook helemaal versierd, met lichtjes en hulst.

Foto 2. Aan boord ontmoet je de kerstman! Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik © Benno Ellerbroek.

Laatst gewijzigd: 2021-12-15 14:58:14 · Gepubliceerd: 2018-12-18 16:20:02 - 3915