Leuke uitjes voor op Eerste Kerstdag

Dagje uit in de kerstvakantie | Nieuws door

Dagje weg? Dit is er allemaal te doen op Eerste Kerstdag!

21 december 2017 Toerisme Landelijk Breng je Eerste Kerstdag niet door bij familie of heb je geen zin in gourmetten? Ga een dagje weg! Er zijn genoeg uitjes geopend op Eerste Kerstdag! Van een feestelijke, romantische dag met je partner tot een gezellig uitje met het hele gezin. Fijne kerstdagen!

Foto 1. Vlieg als een vogel boven Nederland. Foto: THIS IS HOLLAND

De noren onderbinden

ROTTERDAM - Bindt de ijzers onder in Rotterdam! Schaatsbaan Rotterdam is weer geopend tot en met 28 februari 2018 en op Eerste Kerstdag kun je hier terecht. Er is een funbaan van 800 vierkante meter die volledig overdekt is, dus regen of sneeuw houdt jou niet tegen. Hier mag je alleen schaatsen op kunst- of ijshockeyschaatsen. Kilometers maken kan op de 400-meterbaan, die ook overkapt is. Leuk feitje: elke vrijdag, zaterdag en zondag van 16:00 uur tot sluitingstijd is de 400-meterbaan verlicht in mooie regenboogkleuren, zodat je fantastische foto's kunt maken voor fans op sociale media. Bij Schaatsbaan Rotterdam kun op Eerste Kerstdag schaatsen van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Samen met de dieren

KERKRADE - Ontvlucht de kerstdrukte en vier kerst met allerlei coole dieren. De deuren van dierentuin GaiaZOO in Kerkrade staan wagenwijd voor je open op Eerste Kerstdag. Bekijk prachtige neushoorns, de sierlijke giraffenfamilie en razendsnelle cheeta's op de Afrikaanse Savanna. Ontvlucht de Nederlandse winterkou en reis verder naar Zuid-Amerika, waar doodshoofdapen klauteren door de takken boven je hoofd! In GaiaZOO ontdek je een heleboel bijzondere diersoorten, zoals een reuzenmiereneter, gifkikkers en rode panda's. Extra leuk: boek online een entreekaartje voor GaiaZOO en krijg een lekkere korting! GaiaZOO is op Eerste Kerstdag geopend van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Zweven in de achtbaan

SEVENUM - Attractiepark Toverland is geschikt voor ieder weertype. Er valt namelijk buiten én binnen een hoop te beleven. Meer dan dertig attracties en shows voor alle leeftijden zorgen voor een hoop vermaak. Stap in één van de achtbanen of race in de Booster Bike op motortjes door de lucht. Ook vind je in Toverland de snelste en langste houten achtbaan van de Benelux: Troy. In de winter staan er ook nog eens een hoop winterse shows en extra entertainment op de planning en is het park in wintersferen gehuld, met glühwein, kampvuren en een hoop magie. Attractiepark Toverland is op Eerste Kerstdag geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Eeuwenoude kunst

AMSTERDAM - De kerstdagen zijn bij uitstek de tijd van het jaar om cultuur te snuiven. De kans op lange rijen voor mooie kunstwerken is namelijk een stuk kleiner. Bezoek op Eerste Kerstdag het Rijksmuseum in Amsterdam en ontdek achthonderd jaar Nederlandse geschiedenis aan de hand van achtduizend objecten. Daaronder valt de bekende Nachtwacht van Rembrandt, maar ook onbekender werk zoals de FK 23 Bantam; een revolutionair gevechtsvliegtuig uit de twintigste eeuw. Het Rijksmuseum is op Eerste Kerstdag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Wordt (weer) verliefd op ons land!

AMSTERDAM - Ontdek Nederland van boven bij THIS IS HOLLAND, net zoals een vogel. Zodra je in de Flight Experience stapt, ben je helemaal van de wereld. Bijna negen minuten lang hang je in een stoel die weer in een reusachtig koepelvormig scherm hangt, met een diameter van twintig vierkante meter. Zweef boven kleurrijke tulpenvelden, de imposante deltawerken en een kudde schapen op de paarse hei. De speciale wind-, mist- en geureffecten en de prachtige filmbeelden met meeslepende muziek van componist René Merkelbach geven je vlucht een extra touch. THIS IS HOLLAND is op Eerste Kerstdag geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Liever ergens anders heen? Bekijk wat er nog meer geopend is tijdens de feestdagen of ga een dagje weg op Tweede Kerstdag.

Juist zin in het ultieme kerstgevoel? Geniet van duizenden twinkelende lichtjes in attractieparken die in de winter geopend zijn!
Foto 2. Ontdek rode panda's bij GaiaZOO in Kerkrade. Foto: GaiaZOO
Foto 3. Bezoek het Rijksmuseum en ontdek 800 jaar aan Nederlandse kunstgeschiedenis. Foto: Redactie DagjeWeg.NL
Laatst gewijzigd: 2018-01-04 14:12:56 · Gepubliceerd: 2017-12-18 16:24:24 - 10131