Leuke uitjes voor op Eerste Kerstdag

Deze uitjes zijn open op Eerste Kerstdag |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Dagje uit? Dit is er allemaal te doen op Eerste Kerstdag!

24 november 2019 Toerisme Landelijk Breng je Eerste Kerstdag niet door bij familie of heb je geen zin in gourmetten? Ga een dagje weg! Er zijn genoeg uitjes geopend op Eerste Kerstdag! Van een feestelijke, romantische dag met je partner tot een gezellig uitje met het hele gezin. Fijne kerstdagen!

Foto 1. Vlieg als een vogel boven Nederland. Foto: THIS IS HOLLAND.

Bind de noren onder

ROTTERDAM - Bind de ijzers onder in Rotterdam! Schaatsbaan Rotterdam is weer geopend van 30 november tot en met 27 februari 2020 en op Eerste Kerstdag kun je hier terecht. Er is een funbaan van 800 vierkante meter die volledig overdekt is, dus regen of sneeuw houdt jou niet tegen. Hier mag je alleen schaatsen op kunst- of ijshockeyschaatsen. Kilometers maken kan op de 400-meterbaan, die ook overkapt is. Leuk feitje: elke vrijdag, zaterdag en zondag van 16:00 uur tot sluitingstijd is de 400-meterbaan verlicht in mooie regenboogkleuren, zodat je fantastische foto's kunt maken - leuk voor op sociale media. Bij Schaatsbaan Rotterdam kun op Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag schaatsen van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Vier het tussen de dieren

KERKRADE - Ontvlucht de kerstdrukte en vier kerst met allerlei coole dieren. De deuren van dierentuin GaiaZOO in Kerkrade staan wagenwijd voor je open op Eerste Kerstdag. Bekijk prachtige neushoorns, de sierlijke giraffenfamilie en razendsnelle cheeta's op de Afrikaanse Savanna. Ontvlucht de Nederlandse winterkou en reis verder naar Zuid-Amerika, waar doodshoofdapen klauteren door de takken boven je hoofd! In GaiaZOO ontdek je een heleboel bijzondere diersoorten, zoals een reuzenmiereneter, gifkikkers en rode panda's. Extra leuk: boek online een entreekaartje voor GaiaZOO en krijg korting! GaiaZOO is op Eerste en Tweede Kerstdag geopend van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Zweven in de achtbaan

SEVENUM - Attractiepark Toverland is geschikt voor ieder weertype. Er valt namelijk buiten én binnen een hoop te beleven. Meer dan dertig attracties en shows voor alle leeftijden zorgen voor een hoop vermaak. Stap in één van de achtbanen of race in de Booster Bike op motortjes door de lucht. Ook vind je in Toverland de snelste en langste houten achtbaan van de Benelux: Troy. In de winter staan er ook nog eens een hoop winterse shows en extra entertainment op de planning en is het park in wintersferen gehuld tijdens de Magische Winterweken. Met glühwein, kampvuren en een hoop magie. Attractiepark Toverland is op Eerste en Tweede Kerstdag geopend van 11:00 uur tot 19:00 uur.

Sprookjes in een echt kasteel

HAARZUILENS - Stap in de voetsporen van Assepoester tijdens Sprookjes van De Haar en volg hún pad door het bos en de verschillende zalen en kamers in Kasteel De Haar. Na de speurtocht kom je terecht in een spetterende sprookjesshow op een bijzondere locatie. De sprookjes van De Haar zijn van 25 december 2019 tot en met 5 januari 2020.

Kerstontbijt tussen giraffen en zebra's

AMSTERDAM - Pak uit op kerstochtend en neem de familie mee voor het Kerstontbijt in ARTIS. Eerst lekker eten met uitzicht op de giraffen en dan een winterse wandeling door de Amsterdamse dierentuin. Een kerstuitje waar het hele gezin van geniet! Het Kerstontbijt in ARTIS wordt op eerste en tweede kerstdag geserveerd.

Hop op de Kerst Express

HOORN - Ho, ho, ho, stop de trein! Hij zit er in hoor, de kerstman rijdt gezellig mee met de Kerst Express van Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Stap op en rijd mee van het historische station in Hoorn naar Wognum, en weer terug. Onderweg worden er in de warme rijtuigen dampende mokken chocolademelk geserveerd en verschijnt de kerstman op het toneel! Hij stelt niemand teleur, want hij heeft voor iedereen een cadeautje mee. De Kerst Express van Museumstoomtram Hoorn-Medemblik rijdt iedere dag van 23 tot en met 29 december.

Bewonder eeuwenoude kunst

AMSTERDAM - De kerstdagen zijn bij uitstek de tijd van het jaar om cultuur te snuiven. De kans op lange rijen voor mooie kunstwerken is namelijk een stuk kleiner. Bezoek op Eerste Kerstdag het Rijksmuseum in Amsterdam en ontdek achthonderd jaar Nederlandse geschiedenis aan de hand van achtduizend objecten. Bekijk live de restauratie van de Nachtwacht. En bewonder topstukken van Nederlandse en Spaanse meesters uit de zeventiende eeuw in de expositie Rembrandt-Velázquez. Het Rijksmuseum is op Eerste en Tweede Kerstdag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Word opnieuw verliefd op ons land

AMSTERDAM - Ontdek Nederland van boven bij THIS IS HOLLAND, net zoals een vogel. Zodra je in de 5D Flight Experience stapt, ben je helemaal van de wereld. Bijna negen minuten lang hang je in een stoel die weer in een reusachtig koepelvormig scherm hangt, met een diameter van twintig vierkante meter. Zweef boven kleurrijke tulpenvelden, de imposante deltawerken en een kudde schapen op de paarse hei. De speciale wind-, mist- en geureffecten en de prachtige filmbeelden met meeslepende muziek van componist René Merkelbach geven je vlucht een extra touch. THIS IS HOLLAND is op Eerste en Tweede Kerstdag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Tip: bestel gemakkelijk en snel je tickets voor THIS IS HOLLAND op DagjeWeg.NL Tickets en verdien kortingspunten voor je volgende dagje uit.

Gouwe ouwe in Hilversum

HILVERSUM - Een bekende publiekstrekker tijdens de feestdagen is natuurlijk het Top 2000 Café. Vanaf Eerste Kerstdag tot en met oud en nieuw klinken in dit gezellige café de beste nummers, gekozen door het publiek. Helaas zijn alle plekken in het Top 2000 Café al gereserveerd, maar dat betekent niet dat je niet meer langs kunt komen. Je moet alleen rekening houden met een flinke wachttijd voordat je in het café kunt aanschuiven. Die hoef je overigens niet door te brengen in een lange wachtrij. Je krijgt een kaartje mee voor een tijdstip later op de dag en kunt terugkomen op het moment dat je naar binnen mag. Let op: wil je een bezoek aan het Top 2000 Café combineren met de Beeld en Geluid experience? Deze is op Eerste Kerstdag gesloten.

Kerst op de kermis

GRONINGEN - Sneeuw, wind, regen: het maakt allemaal niet uit in Kerstplaza Groningen. Deze grote overdekte kermis is ieder jaar dé attractie voor de kerstdagen. Alle kermisattracties die je maar kunt bedenken, zijn hier te vinden! Botsauto's, draaimolens, de Breakdance, maar ook schiettenten en grijpkraantjes. Wie gaat er met de grootste prijs vandoor? Een suikerspin of andere snack maakt het dagje uit compleet. Kerstplaza Groningen is te bezoeken van 25 december 2019 tot en met 5 januari 2020.

Foto 2. Hop op de Kerst Express voor een ontmoeting met de kerstman. Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik
Foto 3. Bezoek het Rijksmuseum en ontdek 800 jaar aan Nederlandse kunstgeschiedenis. Foto: DagjeWeg.NL.
Foto 4. Ontdek rode panda's bij GaiaZOO in Kerkrade. Foto: GaiaZOO.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-12-19 09:16:33 · Gepubliceerd: 2017-12-18 16:24:24 - 63353