1

Leuke uitjes voor op Eerste Kerstdag

Dagje uit? Dit is er allemaal te doen op Eerste Kerstdag!

Deze uitjes zijn open op Eerste Kerstdag Redactioneel door
Foto 1. Ga lekker schaatsen in attractiepark Toverland. Foto: Toverland

archief oud artikel 24 december 2023 Toerisme Landelijk Zin om even ontspannen eropuit te gaan op Eerste Kerstdag? Gewoon doen, want ook op Eerste Kerstdag zijn er genoeg uitjes geopend! Van een feestelijke, romantische dag met je partner tot een gezellig uitje met het hele gezin. Fijne kerstdagen!

Winterse magie in Toverland

Sevenum, Limburg - Laat je betoveren door de magie van Winter Feelings, hét winterevenement van Toverland. Het attractiepark is volledig geopend in de winter, inclusief de buitengebieden en achtbanen. Maak op Eerste Kerstdag een rondje in de verlichte houten achtbaan Troy, roetsj van de bandenglijbaan, draai pirouettes op de schaatsbaan en geniet van de lekkerste winterse snacks. Toverland is op Eerste en Tweede Kerstdag open van 11:00 uur tot 20:00 uur.

Foto 2. Toverland is deze kerstvakantie een waar winterwonderland. Foto: Toverland

Feestdagen tussen de dieren

RHENEN - Behoefte aan ander gezelschap tijdens de feestdagen? Vier Eerste Kerstdag tussen de dieren in Ouwehands Dierenpark. Ook leuk als het buiten koud of regenachtig is, dan laat je de kinderen lekker binnen spelen in speeljungle RavotAapia terwijl je zelf geniet van een kopje koffie. 's Avonds licht het park op en komt een kleurrijke prehistorische wereld tot leven tijdens de spectaculaire Light Nights. Ouwehands Dierenpark is op Eerste en Tweede Kerstdag open van 10:00 uur tot 16:30 uur en Light Nights van 17:30 uur tot 21:00 uur. Hier zijn aparte kaarten voor te koop. Met een combiticket kun je vanaf 14:30 uur al het dierenpark in en daarna genieten van Light Nights.

Let op: de tekst gaat verder onder de video.

Kerstmagie in een echt kasteel

HAARZUILENS - Beleef een magische kerst op Kasteel de Haar en kijk je ogen uit. De ene zaal is nog mooier dan de andere met prachtig versierde kerstbomen, guirlandes langs schoorsteenmantels en balustrades, sfeervolle kerststukken in elke hoek en natuurlijk overal kaarsen en lichtjes. Topstuk is de acht meter hoge kerstboom in de grote entreehal. Kleine kerstbengels mogen op het kasteel helpen bij de speurtocht naar een gestolen familierecept. Wie vindt de aanwijzingen en brengt het recept bij de barones? Dan krijg je misschien wel een beloning! Haal tot slot nog even een frisse neus in het uitgestrekte park. Kasteel de Haar is op Eerste en Tweede Kerstdag open van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Foto 3. Help met zoeken naar het verloren familierecept en red het kerstfeest van de barones! Foto: Kasteel de Haar

Bewonder eeuwenoude kunst

AMSTERDAM - De kerstdagen zijn bij uitstek de tijd van het jaar om even stil te staan bij kunst en cultuur. Bezoek op Eerste Kerstdag het Rijksmuseum in Amsterdam en ontdek de vele wonderen en wondertjes die overal in dit museum verstopt zitten. Zoals de Nachtwacht van Rembrandt en de vele andere wereldberoemde schilderijen. Pssst: kinderen en jongeren tot en met achttien jaar mogen gratis mee naar binnen! En er zijn allerlei leuke workshops en rondleidingen voor kinderen, zoals de Disney tekenroute. Want Disney en het Rijksmuseum hebben meer gemeen dan je denkt... Het Rijksmuseum is op Eerste en Tweede Kerstdag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Word opnieuw verliefd op ons land

AMSTERDAM - Ontdek Nederland van boven bij THIS IS HOLLAND, net zoals een vogel. Zodra je in de 5D Flight Experience stapt, ben je helemaal van de wereld. Bijna negen minuten lang zweef je als een vogel boven kleurrijke tulpenvelden, de imposante deltawerken en een kudde schapen op de paarse hei. Net echt! De speciale wind-, mist- en geureffecten en de prachtige filmbeelden met meeslepende muziek geven je vlucht een extra touch. THIS IS HOLLAND is op Eerste en Tweede Kerstdag geopend van 10:00 uur tot 19:00 uur.

De natuur in

OTTERLO - Geen zin om de hele dag binnen te zitten op Eerste Kerstdag? Maak een stevige wandeling of fietstocht door Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De iconische witte fietsen staan ook op deze feestdag gratis voor je klaar, dus stap op of wandel door de prachtige afwisselende natuur. Wie weet spot je een edelhert, een ree of een moeflon. Tip: bezoek ook het Kröller-Müller Museum. Het Nationale Park De Hoge Veluwe is op beide kerstdagen open van 9:00 uur tot 18:00 uur, het Krüller-Möller Museum van 12:00 uur tot 17:00 uur.

Bestel tickets voor het Nationale Park De Hoge Veluwe met een gratis consumptie via DagjeWeg.Tickets.

Foto 4. Geniet van mooie natuur en landschappen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Foto: Henk Ruseler

Droom weg in de jungle

Luttelgeest, Flevoland Volg de lichtjes door de jungle van Orchideeën Hoeve en bewonder romantisch verlichte watervallen, prachtige bloemen en allerlei dieren. Langs de junglepaadjes reis je van werelddeel naar werelddeel; tijdens het evenement Winterdroom allemaal schitterend verlicht. Overal tussen het groen en de bloemen zijn dieren te vinden: van papegaaitjes en grote vissen tot flamingo's en rondspringende aapjes. En het is hier heerlijk warm! De Orchideeën Hoeve is op Eerste en Tweede Kerstdag open van 9:30 uur tot 18:00 uur.

Foto 5. Een feeëriek verlichte jungle wacht op je. Foto: Orchideeën Hoeve
Foto 6. Ga lekker schaatsen in attractiepark Toverland. Foto: Toverland

Laatst gewijzigd: 2023-12-24 23:23:50 · Gepubliceerd: 24 december 2023 - 105943