Burgers' Zoo


-advertentiepositie-Maak een waanzinnige wereldreis in Burgers' Zoo

Ga mee op expeditie door prachtige natuurgebieden van over de hele wereld in dierentuin Burgers' Zoo. De dieren verblijven hier in ecodisplays; hun natuurlijke leefgebied is zo precies mogelijk nagemaakt. De dieren leven zo vaak in grote vrijheid omringd door duizenden planten. Zo wordt een bezoekje een echt avontuur in de natuur!

Mangrove

Bijzonder: Burgers' Zoo heeft de grootste overdekte mangrove ter wereld. Hier ontdek je Caribische zeekoeien, tientallen tropische vlindersoorten, bedrijvige wenkkrabben en zelfs een zorgvuldig nagemaakt eb- en vloed systeem. Een stukje betoverend Belize, maar dan in Arnhem.

 Bezoek www.burgerszoo.nl


Regenwoud

In de Bush stap je een enorm overdekt regenwoud in waar honderden zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën, vissen en insecten leven. Het is even wennen aan de warme temperaturen en de hoge luchtvochtigheid, maar wat je hier ziet is adembenemend. Trek door het ongerepte oerwoud over onverharde avonturenpaadjes, langs metershoge watervallen en raak een beetje verdwaald in de dichtbegroeide jungle.

Woestijn

Ontdek hoeveel dieren en planten er leven in een rotswoestijn; dat zijn er verrassend veel! Pas op voor giftige slangen, schorpioenen en gilamonsters in een landschap vol prachtige cactussen, yucca's en agaves. Deze Amerikaanse woestijn is het leefgebied van pekari's, renkoekoeken en prairiehonden.

Koraalrif

Vanaf een tropisch strand loop je via de lagune naar het tropisch koraalrif. Het levende koraalrif in Burgers' Zoo is heel bijzonder: het is het grootste van alle Europese aquaria. Aan de rand van het rif strekt de diepe blauwe oceaan zich voor je uit. Hier kunnen haaien en roggen plotseling voor je opdoemen en weer wegglijden. Een bijzondere ontmoeting!


Safari

Op de Oost-Afrikaanse savanne leven indrukwekkende zoogdieren als giraffen, zebra's, neushoorns, antilopen, leeuwen en cheeta's. Wandel over de 250 meter lange brug en geniet van een prachtig uitzicht. Vanuit de Afrikaanse lodge kun je onder het genot van een kopje koffie alle grote grazers van de savanne spotten.

Oerwoud van Maleisië

In de Rimba leven dieren die in het tropisch regenwoud van Zuidoost-Azië voorkomen. De siamangs heten je al van veraf welkom met hun luide gezang en ook de goudwanggibbons doen een duit in het zakje met hun melodieuze heldere roep. Volg het slingerende pad door deze avontuurlijke wereld en ontdek diersoorten als Maleise beren, lierherten, bantengs, netpythons, watervaranen en Sumatraanse tijgers.

Koninklijke Burgers' Zoo in Arnhem leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje en schoolreisje. Een bezoek aan het dierenpark is geschikt voor het hele gezin: kinderen, volwassenen en ouderen. Het park beschikt over een modern congrescentrum voor symposia, conferenties, bedrijfsdagen en andere zakelijke bijeenkomsten.

 Bezoek www.burgerszoo.nl

De Ocean. Foto: Burgers' Zoo
De Ocean. Foto: Burgers' Zoo
Ontmoet allerlei dieren in het dierenpark. Foto: Burgers' Zoo, © Theo Kruse
Ontmoet allerlei dieren in het dierenpark. Foto: Burgers' Zoo, © Theo Kruse
Spot een geribbelde neushoornvogel in de Bush. Foto: Burgers' Zoo
Spot een geribbelde neushoornvogel in de Bush. Foto: Burgers' Zoo
Bezoek de zeekoeien in de Mangrove. Foto: Burgers' Zoo
Bezoek de zeekoeien in de Mangrove. Foto: Burgers' Zoo
Bewonder de dieren in de Safari. Foto: Burgers' Zoo
Bewonder de dieren in de Safari. Foto: Burgers' Zoo