Nederlands Openluchtmuseum: terug in de tijd

Het Nederlands Openluchtmuseum neemt je mee naar het Nederland van vroeger. Loop binnen bij een arbeidershuisje uit de jaren '70, snuif de herkenbare geur van lysol op en warm je op bij het haardvuur van de smid. Alle molens, huizen, boerderijen en zelfs de zuivelfabriek stonden vroeger ergens in Nederland. Ga op avontuur en ontdek de verhalen van de voormalige bewoners!

Bezoek www.openluchtmuseum.nl »

Zo leefden opa en oma

Vroeger sliepen mensen in een bedstee en ze gingen maar één keer in de week in bad. In het Openluchtmuseum ontmoet je vriendelijke boeren en vele andere ambachtslieden die je alles over hun dagelijks leven vertellen. Kinderen helpen op het kindererf mee met karweitjes van vroeger: water pompen, emmers dragen aan een juk en wassen met een wasbord. Er zijn ook dieren om te knuffelen en te verzorgen. Dwaal door het Amsterdamse doolhof, geniet van overheerlijke poffertjes en sluit de dag af met een ritje in de tram.

Nederlands Openluchtmuseum

Nieuw: Canon van Nederland

De VOC, Willem van Oranje, Anne Frank, de komst van de euro: allemaal belangrijke onderwerpen die Nederland hebben gemaakt tot het land waarin we nu leven. Vanaf 23 september 2017 zie je de vijftig belangrijkste gebeurtenissen uit onze geschiedenis voorbijkomen in Canon van Nederland. Volg verhalen van mensen die erbij waren en deel je eigen verhaal.

Nederlands Openluchtmuseum: terug in de tijd in Arnhem leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

www.openluchtmuseum.nl »

Oud-Hollandse spelletjes.

Water pompen.

Oud-Hollandse spelletjes.

Oud-Hollandse spelletjes.

Oud-Hollandse spelletjes.

Kijken bij de smid.

Oud-Hollandse spelletjes.

Oversteken met een vlot.

Oud-Hollandse spelletjes.

Helpen met zagen.