6 subtropische uitjes waar je heerlijk warm van wordt

Bekijk alle indoor uitjes | Nieuws door

Ga er even helemaal tussenuit in jungle of woestijn

29 januari 2019 Trends Landelijk Met de regen in je gezicht of koud tot in je tenen is het heerlijk dromen van een vakantie in een tropisch paradijs. Wat let je om die droom alvast waar te maken? Deze zes uitjes brengen je helemaal in tropische sferen, gewoon in Nederland. En geven je het gevoel alsof je even op vakantie bent geweest.

Foto 1. Langs de waterval in de Bush van Burgers' Zoo, 's werelds grootste overdekte regenwoud. Foto: Koninklijke Burgers' Zoo

1. Stap de jungle in

Stap de hitte van de jungle in en kom helemaal bij tussen het weelderige groen. Overal om je heen hoor je vogels fluiten en diergeluiden tussen de planten. De Bush van Burgers' Zoo in Arnhem is een perfecte plek om de grijze dagen helemaal te vergeten. Hier loop je door 's werelds grootste overdekte regenwoud waarin duizenden zoogdieren, vogels, reptielen en vissen leven. Adembenemend. Vergeet niet om ook door te lopen naar het bijzondere mangrovebos. Je tropische vakantie van een dag is daarmee helemaal compleet.

2. Wandel door een woestijn vol cactussen

Liever een minivakantie in de droge hitte van een woestijn? Ga dan naar de CactusOase in Ruurlo. Hier wandel je tussen duizenden bijzondere en kleurrijke cactussen in alle soorten en maten. Wow, sommige zijn zo groot als een boom! In de vogeltuin fladderen kleurrijke papegaaien en parkieten rond. De Indian Art Gallery maakt de beleving compleet: door de bijzondere en uitgebreide expositie waan je je in het Wilde Westen van de indianen.

3. Kom helemaal bij tussen prachtige bloemen

Kleurrijke bloemen, tropische bomen, kabbelende beekjes, romantische bruggetjes en schattige bankjes. Bij de Orchideeën Hoeve zie je veel meer dan orchideeën. Hier loop je door een jungle van de prachtigste bloemen, in een heerlijke temperatuur. In de Vlinder Vallei, Europa's grootste vlindertuin, raak je betoverd door meer dan tweeduizend rondfladderende vlinders. Eindig aan een gezellig tafeltje in de zwevende bloementuin, met bloemen boven je zover je kan kijken.

4. Zak een rivier af door het regenwoud

Ook bij WILDLANDS in Emmen kun je de jungle intrekken. Voor de ultieme oerwoudvakantie zak je natuurlijk de rivier af in een bootje. Af en toe even dicht naar de kant om de dieren goed te zien. Je komt ook langs een olifantenvallei en ja, daar gaat er weleens eentje van het water in! Of ontdek het dak van de jungle via hoge touwladders. Zo zie je de dieren van grote hoogte en ben je opeens in het rijk van de apen.

5. Duik ondergronds de oertijd in

In de mini-jungle van Berkenhof Tropical Zoo ritselen leguanen en kameleons in de bomen, vliegen kleurrijke vlinders vrolijk om je heen en houden nieuwsgierige aapjes je van een afstandje in de gaten. In de Natuurklas mag je enkele van deze dieren vasthouden, hoe cool is dat? Bijzonder is de ondergrondse tocht in de fossielenmijn, met mammoeten en sabeltandtijgers van vroeger. Je eindigt in de oertijd, tussen de dino's.

6. Bezoek een botanische tuin

Door heel Nederland vind je botanische tuinen, met de mooiste bloemen en planten in hun kassen. Hier stap je in een mini tropische wereld, waar je je ogen uitkijkt. Planten die op vreemde wezens lijken, enorme bananenbomen of piepkleine bloemetjes in aparte vormen. Een van de oudste botanische tuinen ter wereld vind je in hartje Amsterdam: de Hortus Botanicus Amsterdam. Niet groot, maar wel met ruim 6000 planten. Geniet van kassen met vlinders en cactussen, de monumentale Palmenkas en de indrukwekkende DrieKlimatenKas.

Meer botanische tuinen vind je hier.

Kijk ook bij de andere indoor uitjes.
Foto 2. Stap een heel andere wereld in: een cactuswoestijn. Foto: CactusOase
Foto 3. Wandelend door de tuinen van de Orchideeën Hoeve. Foto: Orchideeën Hoeve
Foto 4. Kom helemaal bij in de zwevende bloementuin. Foto: Orchideeën Hoeve
Bewonder de vlinders van dichtbij in de jungle van Berkenhof Tropical Zoo. Foto: Berkenhof Tropical Zoo
Laatst gewijzigd: 2019-01-31 15:16:42 · Gepubliceerd: 2019-01-29 17:01:01 - 1579