Hawaï in eigen land

In deze subtropische zwembaden schijnt de zon altijd

Zwembaden Redactioneel door
Foto 1. Saltato in Hof van Saksen is de langste trechterglijbaan ter wereld. Foto: Landal GreenParcs

19 november 2023 bijgewerkt: 21 november 2023 Toerisme Landelijk In de mooiste tropische zwembaden van Nederland schijnt de zon altijd. Of het buiten nou regent of niet. Tropische temperaturen en wuivende palmbomen, in een subtropisch zwembad is het altijd zomer! In deze zwembaden kun je een dagje op vakantie.

1. Subtropisch zwemparadijs De Scheg

DEVENTER, OVERIJSSEL - In subtropisch zwemparadijs De Scheg in Deventer waan je je voor even in IJsland. IJsland, subtropisch? Ja, echt waar! Kleed je snel om en duik in het water van de Blue Lagoon. Roetsj vervolgens door de spannende wildwaterbaan Gletsjer Slide van bijna tachtig meter lang. En de reuzeglijbaan Northern Light Slide, ook ruim tachtig meter, zit vol spectaculaire lichteffecten. Deze glijbaan slingert buiten om het gebouw heen en het water stroomt met een flinke snelheid door de glijbaan heen. Ga ook met het hele gezin tegelijk van de speciale familieglijbaan Lava Slide. Genieten!

Foto 2. Lekker met het hele gezin naar De Scheg. Foto: De Scheg.
Warm weer? Boek verkoelende dagjes uit met korting via DagjeWeg.NL Tickets.

2. Tikibad Duinrell: glijbanenparadijs

WASSENAAR, ZUID-HOLLAND - Het Tikibad is een van de grootste overdekte glijbanenparadijzen van Europa en hoort bij Attractiepark Duinrell. Het Tikibad beschikt over maar liefst 21 glijbanen, waaronder een aantal bijzonder spannende! Wat dacht je van Moonlight, waarbij je door de nacht glijdt of de Starfright, waarbij je als een vallende ster naar beneden flitst. Zoef ook als een malle naar beneden in de Blits, de Flits en de Tyfoon. Voor een rustiger momentje is er een Lazy river waar je heerlijk rustig over het water dobbert. Elke dag is het plonzen, spetteren en glijden in de wervelende waterwereld van dit gave tropische zwembad. Daar kikker je van op!

Foto 3. Playa: een subtropisch paradijsje voor de kleintjes. Foto: Tikibad

3. AquaFun Sportiom

DEN BOSCH, NOORD-BRABANT - In subtropisch zwemparadijs AquaFun Sportiom voel je je een echte avonturier. Stort je in het golfslagbad of laat je meeslepen door een avontuurlijke wildwaterrivier. Roetsj op een band van de bandenglijbaan of neem het tegen elkaar op in de Duo Racer. De jongste waterratjes kunnen hun lol op in het Spray Park, waar ze lekker ongestoord spetteren.

4. Subtropisch zwemparadijs Preston Palace

ALMELO, OVERIJSSEL - In all-in resort Preston Palace vind je subtropisch zwemparadijs Riviera. Een magische ervaring voor kinderen én voor volwassenen. Trotseer loopbruggen, stroomversnellingen, watervallen en palmbomen en ontdek ondertussen alle bijzondere details. Spot jungledieren en zwem onder een fonkelende sterrenhemel. Alleen bij de gedachte krijg je het al warm. Tijdens je verblijf geniet je van de heerlijke temperatuur, sauna's en zelfs van ijsbaden.

Foto 4. Waan je in de jungle bij Preston Palace. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

5. Landal Het Vennenbos - subtropisch zwemparadijs

HAPERT, NOORD-BRABANT - Combineer een plons in een zwemparadijs met een overnachting in een bungalowpark. Midden in de Brabantse Kempen ligt Landal-park Het Vennenbos. In het subtropisch zwembad leven jong en oud zich maximaal uit. Glijd in volle vaart van de snelle glijdbanen Wild Wave super slide en Waikiki White Water Creek. Dein mee op de golfen van het golfslagbad en kom even later tot rust in één van de whirlpools. In de splinternieuwe interactieve waterplayground Surfers Splash Bay spelen kinderen heerlijk met water en rennen ze enthousiast door fonteinen. En ook voor peuters zijn er speciale baden beschikbaar!

Foto 5. Zoef van de glijbaan met het hele gezin. Foto: Landal GreenParcs

6. De Bonte Wever

ASSEN, DRENTHE - De ultieme combinatie van zwemmen en ontspannen vind je in zwemparadijs De Bonte Wever. Trek je baantjes in één van de 25-meter baden, laat je meevoeren door de wildwaterkreek en trotseer de golven in het golfslagbad. Na een dag zwemmen is het heerlijk ontspannen in de wellness. Wat dacht je van een warm voetenbad of een bezoekje aan de Finse sauna?

Foto 6. Een dag zwemmen en ontspannen bij zwemparadijs De Bonte Wever. Foto: De Bonte Wever

7. Omnium Goes

GOES, ZEELAND - Ook in Zeeland kun je een dagje ontsnappen in tropische temperaturen. In het subtropisch zwembad van Omnium Goes laat je je vrijwillig meesleuren door de stroming van de Lazy River. In het grote recreatiebad kun je volop zwemmen en spelen en er zijn ook nog twee glijbanen en een stroomversnelling. Maar ook de kleintjes vervelen zich geen moment. Voor hen zijn er een speciaal kleuter- en peuterbad om heerlijk in het rond te spatten.

8. Zwemparadijs Hof van Saksen

NOOITGEDACHT, DRENTHE - Wie van glijbanen en een beetje waterspektakel houdt kan het zwemparadijs van Landal Hof van Saksen niet overslaan. Hier vind je spectaculaire glijbanen met klinkende namen als Intenso, Presto en Bombo. Schiet in een tweepersoons band met een donderend geraas van de langste trechterglijbaan ter wereld. Of breek het snelheidsrecord in de steilste speedslide van Nederland. Waterspektakel waar je geen genoeg van kunt krijgen! En als je het toch wat rustiger wilt; Hof van Saksen heeft ook een wedstrijdbad, peuterbad, kinderglijbaan, whirlpools en een lange wildwaterbaan.

Foto 7. Het schitterend gelegen Hof van Saksen vanuit de lucht. Foto: Landal GreenParcs

9. Swimfun

JOURE, FRIESLAND - Pak je zwemkleding maar in en ga naar Joure voor een dagje waterplezier bij Swimfun. In dit subtropische zwembad dein je op de golven in het golfslagbad en wacht er heerlijke ontspanning in de whirlpool. Maar de grootste attracties zijn toch wel de twee glijbanen en de wildwaterbaan Wild River. Start op vijf meter hoogte en daal af langs watervallen en door grotten. Bepaal vervolgens zelf het thema van de muziek en lichteffecten in de 33 meter lange Tube Slide. En probeer onderweg de lichtgevende touchpads te raken om punten te scoren. Niet gelukt? Dan nog een keer!

10. Center Parcs De Eemhof

ZEEWOLDE, FLEVOLAND - Een dagje uit voelt als een vakantie op Center Parcs De Eemhof. Plons in het water bij zwembad Aqua Mundo en vermaak je urenlang in dit heerlijke subtropische zwembad, met een golfslagbad, wildwaterbaan en een hot whirlpool. En niet te vergeten: gave glijbanen en de Turbo Twister. Glijd vanaf 11 meter hoogte in een band op topsnelheid naar beneden over deze 154 meter lange glijbaan. Nieuw is de Duo Racer. Tijd voor een spannende competitie! Altijd al willen leren surfen? Spring dan op de plank in de surfsimulator.

Foto 8. Glijbanen genoeg in het Tikibad. Foto: Tikibad

Laatst gewijzigd: 2023-11-21 14:11:54 · Gepubliceerd: 19 november 2023 - 435524