1

6 subtropische uitjes waar je heerlijk warm van wordt

Ga er even helemaal tussenuit in de jungles van Nederland

Bekijk alle indoor uitjes   Redactioneel door
Foto 1. Ga lekker warm op avontuur in de Bush van Burgers' Zoo. Foto: Koninklijke Burgers' Zoo

12 november 2023 Trends Landelijk Met de regen in je gezicht of kou tot in je tenen is het heerlijk dromen van een vakantie in een tropisch paradijs. Wat let je om die droom alvast waar te maken? Deze 6 warme uitstapjes brengen je helemaal in tropische sferen, gewoon in Nederland. En geven je het gevoel alsof je even op vakantie bent geweest.

1. Wandel door jungle en woestijn

Arnhem, Gelderland - Stap de hitte van de jungle in en kom helemaal bij tussen het weelderige groen. Overal om je heen hoor je vogels fluiten en klinken nog meer diergeluiden tussen de planten. De Bush van Burgers' Zoo is een perfecte plek om de grijze dagen helemaal te vergeten. Hier loop je door een gigantisch overdekt regenwoud vol fraaie bloemen en met duizenden zoogdieren, vogels, reptielen en vissen. Een deur leidt via grotten naar de desert, waar meer leeft dan je denkt en je je in Arizona of Mexico waant. Bezoek ook de overdekte mangrove met zijn vlinders, krabbetjes en aandoenlijke zeekoeien en je tropische rondreis van één dag is compleet!

Foto 2. Ontdek bij Burgers' Zoo ook de wondere wereld van de woestijn. Foto: DagjeWeg.NL

2. Met een bootje door het regenwoud

Emmen, Drenthe - Ook bij WILDLANDS Adventure Zoo kun je de jungle intrekken. Voor het ultieme regenwoud vakantiegevoel zak je de rivier af in een bootje. Af en toe even dicht naar de kant drijven om de dieren goed te zien. Je komt ook langs een olifantenvallei en ja, soms gaat er weleens eentje het water in! Loop midden tussen de kleurige vlinders bij de Vlindertempel en voer lori's tussen de exotische vogels van Birdy Bush. Of ga op safari in themagebied Serenga en ontmoet leeuwen, giraffes en stokstaartjes. In speelparadijs Animazia leven tropische vissen en schattige zeeschildpadden.

Foto 3. Voor het ultieme tropengevoel vaar je over de Rimbula rivier in WILDLANDS. Foto: WILDLANDS

3. Kom helemaal bij tussen prachtige bloemen

Luttelgeest, Flevoland - Kleurrijke bloemen, tropische bomen, kabbelende beekjes, romantische bruggetjes en schattige bankjes. Bij de Orchideeën Hoeve zie je veel meer dan orchideeën. Je dwaalt er rond door een jungle vol prachtige bloemen, in een heerlijke temperatuur. In de Vlinder Vallei raak je betoverd door meer dan tweeduizend rondfladderende vlinders, je ontmoet stokstaartjes van heel dichtbij en ziet duizenden tropische vissen in de Pankong River. In de Lorituin komen de lori's graag bij, zeker als je een bakje voer voor ze hebt! Eindig aan een gezellig tafeltje in de Zwevende Bloementuin.

Foto 4. Vind je weg over spannende paadjes door de jungle van de Orchideeën Hoeve. Foto: Orchideeën Hoeve

4. Zwemmen en spelen in de tropen

Heijen, Limburg - Helemaal lekker warm word je in de dubbele jungle van Center Parcs Het Heijderbos. Natuurlijk vind je hier een van de populairste tropische uitjes in Nederland: Aqua Mundo, het tropische zwemparadijs dat je in alle Center Parcs tegenkomt. Zwemmen onder de palmbomen, met de wildwaterbaan razensnel langs tropische bloemen, snorkelen tussen exotische vissen... wat wil je nog meer? Nou, de Jungle Dome, want die heeft Het Heijderbos ook! Een overdekte jungle van 2500 m² met beekjes, hangbruggen en volop speel- en klimtoestellen. Is één dag niet genoeg? Boek dan een Jungle Cabana en blijf slapen in deze levensechte jungle.

Foto 5. Het ultieme tropenuitje in eigen land is Aqua Mundo van Center Parcs, waar je zwemt tussen de palmen en orchideeën. Foto: Center Parcs

5. Duik ondergronds de oertijd in

Kwadendamme, Zeeland - In de mini-jungle van Berkenhof Tropical Zoo ritselen leguanen en kameleons in de bomen, fladderen kleurrijke vlinders vrolijk om je heen en houden aapjes je van een afstandje in de gaten. Kinderen kunnen in de overdekte Kids Jungle even zelf aapjes zijn en de touwbruggen en torens trotseren. Extra spannend is de ondergrondse tocht door de fossielenmijn, waar je mammoeten en sabeltandtijgers van vroeger tegenkomt. En daarna sta je plots tussen gigantische dino's in de Dino Expo!

Foto 6. Slenteren door de tropen in Berkenhof Tropical Zoo. Foto: Berkenhof Tropical Zoo

6. De hort op in de Hortus Botanicus

Leiden, Zuid-Holland - Door heel Nederland vind je botanische tuinen, met de mooiste bloemen en planten in hun kassen. Kleine tropische werelden waar je je ogen uitkijkt. Je komt er planten tegen die op vreemde wezens lijken, enorme bananenbomen en piepkleine bloemetjes in aparte vormen. Een van de oudste botanische tuinen ter wereld is de Hortus Botanicus Leiden. De jas gaat snel uit als je de gigantische tropische kassen binnenstapt. Om je heen groeien ananas-, citrus- en peperplanten, prachtige reuzenvarens en fladderen fraaie vlinders rond. In de Victoriakas val je even stil als je de enorme bladeren van de reuzenwaterlelies in de vijver ziet drijven. Wat mooi en bijzonder allemaal!

Foto 7. Je kijkt je ogen uit in de tropische kas van Hortus Botanicus Leiden. Foto: DagjeWeg.NL

Dit vind je vast ook interessant

Foto 8. Ga lekker warm op avontuur in de jungle van WILDLANDS en ontdek de Vlindertempel. Foto: © WILDLANDS

Laatst gewijzigd: 2023-11-10 17:50:42 · Gepubliceerd: 2019-01-29 17:01:01 - 6536

Activiteiten Orchideeën Hoeve

Nu te bezoeken

WinterDroom, het decemberuitje voor het hele gezin


Bezoek van 8 tot en met 31 december 2023 de magische WinterDroom in Junglepark de Orchideeën Hoeve en beleef er alles wat je kersthart maar wensen kan.

Binnen enkele weken te bezoeken

Kerstvakantie uitje tijdens Night of the Jungle


Bezoek deze kerstvakantie, 2 t/m 6 januari 2024, ‘Night of the Jungle’ in de Orchideeën Hoeve en laat je betoveren in het verlichte junglepark. Baan je een weg dwars door de tropen, voer de...