6 subtropische uitjes waar je heerlijk warm van wordt

Bekijk alle indoor uitjes |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Ga er even helemaal tussenuit in jungle of woestijn

7 februari 2020 Trends Landelijk Met de regen in je gezicht of kou tot in je tenen is het heerlijk dromen van een vakantie in een tropisch paradijs. Wat let je om die droom alvast waar te maken? Deze zes uitstapjes brengen je helemaal in tropische sferen, gewoon in Nederland. En geven je het gevoel alsof je even op vakantie bent geweest.

Foto 1. Ga op avontuur langs de waterval in de Bush van Burgers' Zoo. Foto: Koninklijke Burgers' Zoo.

1. Stap de jungle in

Stap de hitte van de jungle in en kom helemaal bij tussen het weelderige groen. Overal om je heen hoor je vogels fluiten en ontsnappen andere diergeluiden tussen de planten. De Bush van Burgers' Zoo in Arnhem is een perfecte plek om de grijze dagen helemaal te vergeten. Hier loop je door een gigantisch overdekt regenwoud waarin duizenden zoogdieren, vogels, reptielen en vissen leven. Neem zeker ook een kijkje in de bijzondere Mangrove, de grootste overdekte mangrove ter wereld. Krabbetjes schuifelen door de modder, vlinders fladderen overal rond en in het water leven de zeer aandoenlijke zeekoeien. Met alle exotische themagebieden in Burgers' Zoo is je tropische vakantie van één dag helemaal compleet!

2. Wandel door een woestijn vol cactussen

Liever een minivakantie in de woestijn? Ga dan naar de CactusOase in Ruurlo. De duizenden bijzondere en kleurrijke cactussen in alle soorten en maten zijn een bijzonder gezicht. Wow, sommige zijn zo groot als een boom! In de vogeltuin fladderen kleurrijke papegaaien en parkieten rond. De Indian Art Gallery maakt de beleving compleet met een uitgebreide expositie over het Wilde Westen.

3. Kom helemaal bij tussen prachtige bloemen

Kleurrijke bloemen, tropische bomen, kabbelende beekjes, romantische bruggetjes en schattige bankjes. Bij de Orchideeën Hoeve zie je veel meer dan orchideeën. Je dwaalt er rond door een jungle vol prachtige bloemen, in een heerlijke temperatuur. In de Vlinder Vallei raak je betoverd door meer dan tweeduizend rondfladderende vlinders. Eindig aan een gezellig tafeltje in de Zwevende Bloementuin, met de kleurige Japanse kersenbloesem boven je hoofd.

4. Reis over een rivier door het regenwoud

Ook bij WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen kun je de jungle intrekken in themagebied Jungola. Voor de ultieme oerwoudvakantie zak je de rivier af in een bootje. Af en toe even dicht naar de kant drijven om de dieren goed te zien. Je komt ook langs een olifantenvallei, en ja, soms gaat er weleens eentje het water in! Of ga op safari in themagebied Serenga en ontmoet leeuwen, giraffes en stokstaartjes. In speelparadijs Animazia leven tropische vissen en schattige zeeschildpadden.

5. Duik ondergronds de oertijd in

In de mini-jungle van Berkenhof Tropical Zoo ritselen leguanen en kameleons in de bomen, fladderen kleurrijke vlinders vrolijk om je heen en houden aapjes je van een afstandje in de gaten. Kinderen kunnen in de overdekte Kids Jungle even zelf aapjes zijn en de touwbruggen en torens trotseren. Extra spannend is de ondergrondse tocht door de fossielenmijn, waar je mammoeten en sabeltandtijgers van vroeger tegenkomt. En daarna sta je plots tussen gigantische dino's in de Dino Expo!

6. De hort op in de Hortus Botanicus

Door heel Nederland vind je botanische tuinen, met de mooiste bloemen en planten in hun kassen. Kleine tropische werelden waar je je ogen uitkijkt. Je komt er planten tegen die op vreemde wezens lijken, enorme bananenbomen en piepkleine bloemetjes in aparte vormen. Een van de oudste botanische tuinen ter wereld vind je in hartje Amsterdam: de Hortus Botanicus Amsterdam. Niet erg groot, maar wel met ruim zesduizend planten om te bewonderen. Geniet van kassen vol vlinders en cactussen en bezoek de monumentale Palmenkas en de indrukwekkende DrieKlimatenKas.

Dit vind je vast ook interessant

Foto 2. Stap een heel andere wereld in: een cactuswoestijn. Foto: CactusOase.
Foto 3. Wandel door de tropische tuinen van de Orchideeën Hoeve. Foto: Orchideeën Hoeve.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-08-20 11:19:37 · Gepubliceerd: 2019-01-29 17:01:01 - 3301