Koninklijke Burgers' Zoo

Maak een bijzondere reis om de wereld in dierentuin Burgers' Zoo. De dieren verblijven niet in hokken, maar in ecodisplays. Dieren en planten leven net als in het echt; de omgeving waar ze vandaan komen is zo precies mogelijk nagebouwd. Dieren laten daardoor hun natuurlijke gedrag zien en zo wordt een bezoekje een echt avontuur!

Mangrove

Bijzonder: Burgers' Zoo heeft de grootste overdekte mangrove ter wereld. Inclusief zeekoeienverblijf, duizenden tropische vlinders, schattige wenkkrabjes en een kunstmatig eb en vloed systeem. Een stukje betoverend Belize, maar dan in Arnhem.

Regenwoud

In de Bush vind je 's werelds grootste overdekte regenwoud waarin duizenden zoogdieren, vogels, reptielen en vissen leven. Het is even wennen aan de hoge temperaturen en de hoge luchtvochtigheid, maar het is adembenemend wat er allemaal te zien is. Baan je een weg door de planten en langs watervallen, zie je daar die leguaan zitten?

Woestijn

Klauter in de Desert over de rotsen en ontdek dat deze woestijn meer huisvest dan alleen zand en kamelen. Pas op voor de slangen, vogelspinnen en cactussen en kom erachter dat er ergens in deze woestijn ook nog een oase te vinden is.

Oceaan

Via een tropisch strand loop je bij de Ocean bijna het water in! Maar pas op, in dat water zitten ook haaien en enorme Napoleonvissen. Bekijk ook de enorme waterbassins met prachtige koraalriffen en bijzondere tropische vissen.

Safari

Voor het wilde geschut, zebra's, leeuwen en impala's, moet je bij de Safari zijn. Wandel over de 250 meter lange brug en kijk uit over de Afrikaanse savanne. Vanuit de Afrikaanse lodge kun je zelfs onder het genot van een kopje koffie naar zebra's, luipaarden en neushoorns kijken.

Aziatische jungle

In de Rimba stap je in een Maleisisch tropisch regenwoud. Niet schrikken als je luid gezang hoort: de siamangs, een apensoort, laten graag hun territoriumzang horen. Ze zingen zo hard dat je ze tot op de parkeerplaats hoort! Volg het pad door de jungle en ontmoet pythons, beren en machtige tijgers.

Koninklijke Burgers' Zoo in Arnhem leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Jonge panter. Foto: Burgers' Zoo, © Theo Kruse.

De Bush. Foto: Burgers' Zoo, © Theo Kruse.

Jonge panter. Foto: Burgers' Zoo, © Theo Kruse.

Jonge panter. Foto: Burgers' Zoo, © Theo Kruse.

Jonge panter. Foto: Burgers' Zoo, © Theo Kruse.

Rode lynx in de Desert. Foto: Burgers' Zoo, © Theo Kruse.

Jonge panter. Foto: Burgers' Zoo, © Theo Kruse.

Een ringstaartmaki in Burgers' Zoo. Foto: Burgers' Zoo, © Theo Kruse.

Jonge panter. Foto: Burgers' Zoo, © Theo Kruse.

Neushoorns in de Safari. Foto: Burgers' Zoo, © Theo Kruse.

Jonge panter. Foto: Burgers' Zoo, © Theo Kruse.

Bewonder de Ocean. Foto: Burgers' Zoo, © Theo Kruse.