Zwemparadijzen mét wellness

Kom helemaal tot rust terwijl de kinderen roetsjen van de glijbaan

Kijk wat deze zwembaden voor jou in petto hebben Redactioneel door
Foto 1. Bij zwembad de Bonte Wever geniet je van de zonnebank. Foto: De Bonte Wever

5 juni 2018 bijgewerkt: 13 januari 2023 Sport Landelijk In een zwembad kun je terecht om te zwemmen, dat weten we wel. Maar een zwembad is veel meer dan baantjes trekken of glijbanenpret. Voor een dagje wellness en ontspanning hoef je helemaal niet naar een of ander resort. Kom heerlijk tot rust in een sauna of kruidenbad terwijl de kinderen van de glijbaan roetsjen.

Kruidige rust

Geniet van de aroma van een heerlijk kruidenbad. Subtropische zwemparadijzen hebben vaak baden waarbij je je waant in een dennenbos, lavendelveld of rozentuin. Naast een rustgevende geur hebben de verschillende aroma's ook allemaal een eigen functie: de één is goed voor de huid of luchtwegen, de ander is kalmerend of juist opwekkend. Het water heeft direct invloed op de huid en de geuren hebben effect op de psyche en gemoedstoestand. Dompel jezelf onder en kom helemaal tot rust. Kruidenbaden vind je onder andere bij Zwembad De Veldkamp en Zwembad de Waterakkers.

Tropische temperaturen

Sauna's zijn tegenwoordig vaak te vinden in zwembaden. Trek de deur achter je dicht en geniet van je mini-wereld vol warmte. De luchtvochtigheid in een sauna is zo hoog, dat je vanzelf gaat zweten. Dat wordt als reinigend ervaren, en niet alleen voor je lichaam. Adem dus diep in en maak je hoofd leeg. En rond het af met een sprong in het speciale ijskoude water. Goed voor de bloedsomloop! Sauna's vind je onder meer bij Zwembad De Sprenkelaar, Zwembad De Scheg en Tropisch zwembad Cariba-bad.

Foto 2. Relax en geniet bij subtropisch zwemparadijs De Scheg. Foto: De Scheg Deventer

Bubbelend relaxen

Eén van de meest voorkomende wellnessfaciliteiten bij een zwembad is wel de whirlpool. Lekker bubbelend je week overdenken. En het is nog goed voor je ook! Het warme water verlicht spier- en gewrichtspijnen en de massage door de hydrojets zorgt dan weer voor een betere bloedsomloop. Lekker doen dus! Bij Zwembad De Does zijn er bubbelbaden en bij Zwembad De Waterdam hebben ze er zelf vier! Vinden wij niet erg, genieten...

Zonnig ontspannen

Somber weer buiten? Dan kan het helpen om jezelf op te vrolijken met een bezoekje aan de zonnebank. Diverse zwembaden beschikken over een zonnestudio, waar je heerlijk opwarmt en een kleurtje opdoet. Zon en water... het lijkt wel vakantie! Zonlicht heeft, met mate, positief effect op je gezondheid. Goed tegen bijvoorbeeld een winterdepressie! Ga voor een zonnebank naar Zwemparadijs de Bonte Wever of Subtropisch zwembad Kikkerfort Breukelen.

Nog meer waterpret!

Foto 3. Bij zwembad de Bonte Wever geniet je van de zonnebank. Foto: De Bonte Wever

Laatst gewijzigd: 2023-01-13 14:57:48 · Gepubliceerd: 5 juni 2018 - 14286