Warm deze winter op in de sauna

Dit zijn de beste wellnessuitstapjes voor het nieuwe jaar

Dagje weg naar de sauna   Redactioneel door
Foto 1. Heerlijk ontspannen en genieten van wellness. Foto: Sauna Embricana

8 januari 2023 Toerisme Landelijk Buiten is het donker, guur en koud. De hoogste tijd om op te warmen! Zak weg in een bubbelbad, zweet het uit in een Finse sauna of kom tot rust in een Turks stoombad. Zo ben je helemaal fit en klaar voor de rest van het nieuwe jaar! We hebben 6 heerlijke sauna's en wellnesscentra voor je op een rij gezet.

Ontspan in hartje Utrecht

UTRECHT - Stap binnen bij Wine & Wellness Utrecht en je vergeet direct dat je in het centrum van Utrecht bent. In deze knusse sauna geniet je onder andere van een infraroodsauna, zoutmuur sauna en een ijskoud dompelbad. En de naam is niet voor niets Wine & Wellness: maak je avond helemaal compleet met een heerlijk wijntje bij de wijnbar.

Foto 2. De gezellige lounge met wijnbar. Foto: Biltstraat Wellness & Horeca B.V.

Spa achter een statige gevel

GOUDA - In het bruisende hart van Gouda vind je een onverwachte plek vol rust. Achter een statige gevel zit al vanaf 1922 een badhuis dat inmiddels van alle moderne wellnessgemakken is voorzien. Stap bij Spa Gouda in een Romeins bad of leg je languit neer op het verwarmde marmer in de oosterse hamam. Een bijzondere mogelijkheid is een voetverzorging door de Garra Rufa's, dit zijn kleine visjes die in een voetenbad de huid van je voeten schoon knabbelen.

Sauna net over de grens

EMMERICH - Geniet van de beroemde Duitse badcultuur. Net over de grens, op een kwartiertje van Nijmegen, vind je Sauna Embricana. Met uitzicht over de Rijn kun je zowel binnen als buiten opwarmen in verschillende sauna's. Publiekstrekker is de Event-sauna waar de saunameester een hele show maakt van het opgieten van het water op de hete kolen. Met zwaaiende handdoeken verspreidt hij de hitte naar de verste hoeken van de sauna. Maandag is het trouwens altijd 'ladies day' in Embricana.

Foto 3. Entertainment bij in de Eventsauna. Foto: Sauna Embricana

Geniet privé met zijn twee

HAARLEM - Een sauna boeken zonder dat je andere bezoekers tegen komt? Het kan bij Spa Bada in Haarlem! Iets duurder dan de gemeenschappelijke sauna, maar dan krijg je ook wat. De privésauna is drie uur lang helemaal van jou en je partner. Stap met zijn tweeën in de prachtig verlichte hot tub met een koel drankje uit de minibar. Op het grote televisiescherm kun je genieten van je favoriete film. Spa Bada heeft drie verschillende ruimtes die los van elkaar zijn af te huren.

Foto 4. Privé bubbelen met je partner of vriendin. Foto: Spa Bada

Bubbelen in de Beemster

ZUIDOOSTBEEMSTER - Kom tot rust in een fort! Waar vroeger de soldaten gelegerd lagen, geniet je nu van een heerlijk dagje wellness. Bij Fort Resort Beemster heb je verschillende sauna's en baden met prachtig uitzicht op het Noord-Hollandse Beemsterpolder landschap. Neem een duik in de natuurlijke zwemvijver, float in het zoutbad of ontdek het blotevoetenpad. Sluit je dag af met een diner of borrel in het wellness restaurant.

Wellness tussen de bomen

DEURNINGEN - Diep in Twente, midden in het natuurgebied Het Hulsbeek, ligt Saré Thermen & Beauty. Maak er een ontspannen dagje uit van, want de keuze is enorm. Kom tot rust in een sauna met himalayazout of onder infraroodlicht. Een echte aanrader is de wellnessgrot met rozensauna en relaxbad. Spoel je daarna af onder de spectaculaire stoomdouche. Saré heeft verschillende arrangementen met massages en schoonheidsbehandelingen.

Nog meer uitstapjes om warm van te worden

Foto 5. Heerlijk ontspannen en geniet van wellness. Foto: Biltstraat Wellness & Horeca B.V.

Laatst gewijzigd: 2023-01-19 09:36:10 · Gepubliceerd: 2019-12-13 11:33:02 - 1494