1

Kom even helemaal bij in de sauna

Een boost voor lijf en ziel!

Dagje weg naar de sauna Redactioneel door
Foto 1. Heerlijk ontspannen en genieten in een luxe wellness resort, zoals Fort Resort Beemster. Foto: Fort Resort Beemster

archief oud artikel 12 januari 2024 Toerisme Landelijk Winterweer! Buiten is het donker, guur en koud. Geen betere manier om daar even helemaal van bij te komen dan de luxe en weldadige warmte van een wellness resort! Droom weg in een bubbelbad, dompel je onder in de heerlijke hitte van een Finse sauna of kom tot rust in een Turks stoombad. Daarna voel je je weer helemaal fit en klaar voor de rest van het nieuwe jaar. We hebben 6 heerlijke sauna's en wellnesscentra voor je op een rij gezet.

Ontspan in hartje Utrecht

UTRECHT - Stap binnen bij Wine & Wellness Utrecht en je vergeet direct dat je in het centrum van Utrecht bent. In deze knusse sauna geniet je onder andere van een infraroodsauna, zoutmuur sauna en een ijskoud dompelbad. En de naam is niet voor niets Wine & Wellness: maak je avond helemaal compleet met een heerlijk wijntje bij de wijnbar.

Foto 2. Samen naar de sauna is bij Wine & Wellness Utrecht ook: gezellig borrelen en bijkletsen. Foto: Biltstraat Wellness & Horeca B.V.

Hamam achter een statige gevel

GOUDA - In het bruisende hart van Gouda vind je een onverwachte plek vol rust. Achter een statige historische gevel zit al vanaf 1922 een badhuis dat inmiddels van alle moderne wellnessgemakken is voorzien. Stap bij Spa Gouda in een Romeins bad, leg je languit neer op het verwarmde marmer in de oosterse hamam en waan je in duizend-en-één-nacht in de sfeervolle busleri stoomruimte voor twee. Tip: steek je voeten in een bad vol Garra Rufa visjes, die de huid helemaal schoon knabbelen. Ze voelen daarna weer als nieuw!

Sauna net over de grens

EMMERICH - Net over de grens, op een kwartiertje van Nijmegen, vind je Sauna Embricana. Hier geniet je van de beroemde Duitse badcultuur met uitzicht over de Rijn. Je kunt zowel binnen als buiten opwarmen in zes verschillende sauna's: van het keramische stoombad tot de traditionele Finse buitensauna met open haard. Publiekstrekker is de Event-sauna waar de saunameester een hele show maakt van het opgieten van het water op de hete kolen. Maandag is het trouwens altijd 'ladies day' in Embricana.

Foto 3. Entertainment bij in de Event-sauna. Foto: Sauna Embricana

Geniet privé met zijn twee

HAARLEM - Een sauna boeken zonder dat je andere bezoekers tegenkomt? Het kan bij Spa Bada in Haarlem! Iets duurder dan de gemeenschappelijke sauna, maar dan krijg je ook wat. De privésauna is drie uur lang helemaal van jou en je vriend of vriendin. Stap met zijn tweeën in de prachtig verlichte hot tub met een koel drankje uit de minibar. Zet je eigen muziek op, of geniet van jullie favoriete film op het grote televisiescherm. Hier laat je het dagelijkse leven even helemaal achter je. Je kunt kiezen uit een infrarood of een Finse privé sauna. Allemaal even mooi en luxe.

Foto 4. Privé bubbelen met je partner of vriendin. Foto: Spa Bada

Bijkomen in de Beemster

ZUIDOOSTBEEMSTER - Kom tot rust in een fort! Waar vroeger de soldaten gelegerd lagen, geniet je nu van een heerlijk dagje wellness in een van de meest luxe én duurzaamste resorts van Nederland: Fort Resort Beemster. Zo kun je met een goed gevoel genieten van de verschillende sauna's en baden. Neem een duik in de natuurlijke zwemvijver, float in het zoutbad en ontspan volledig in de bijzondere sauna's. Want waar kun verder nog genieten van de heerlijke hitte van de sauna in je eigen houten hangstoel tussen groene planten? Allemaal met prachtig uitzicht over het Noord-Hollandse polderlandschap.

Foto 5. In Fort Resort Beemster vind je luxe unieke sauna's en baden. Foto: Fort Resort Beemster

Wellness tussen de bomen

DEURNINGEN - Diep in Twente, midden in natuurgebied Het Hulsbeek, ligt Saré Thermen & Beauty. Maak er een ontspannen dagje uit van, want de keuze is enorm. Kom tot rust in een sauna met himalayazout of onder infraroodlicht. Een echte aanrader is de wellnessgrot met rozensauna, relaxbad en stersauna met sterrenhemel. Spoel je daarna af onder de spectaculaire stoomdouche. Saré heeft verschillende arrangementen met massages en schoonheidsbehandelingen.

Nog meer uitstapjes om warm van te worden

Foto 6. Heerlijk ontspannen en genieten van wellness. Foto: Sauna Embricana

Laatst gewijzigd: 2024-02-12 16:33:52 · Gepubliceerd: 12 januari 2024 - 2920