1

Lekker spetteren in de buitenlucht!

8 fijne openluchtzwembaden voor wat zomerse verkoeling

Zwembaden   Redactioneel door
Foto 1. Nederland zit vol met fijne afkoelplekjes! Wat dacht je van het grootste openluchtzwembad van Nederland: het Boschbad in Apeldoorn. Foto: Openluchtbad Boschbad © Rob Voss.

12 juni 2023 bijgewerkt: 15 juni 2023 Toerisme Landelijk Wanneer de zomer intreedt, gaan we met zijn allen op zoek naar de nodige verkoeling. En waarvan fris je nou beter op dan van een duik in het water? Trek je mooiste zwembroek of badpak maar weer uit de kast, want wij zetten de mooiste, grootste en leukste openluchtzwembaden van Nederland voor je op een rijtje!

1. Noorderparkbad

Amsterdam, Noord-Holland - Rustig zwemmen of juist lekker spelen in Amsterdam-Noord: dat kan in het prachtige Noorderparkbad! Dit gemeentelijke zwembad werd op de zwembadbeurs Piscine Global in Lyon uitgeroepen tot het mooiste publieke zwembad ter wereld. Bij de bouw van het zwembad is veel aandacht besteed aan de architectuur én duurzaamheid. Zo zorgt een golvend 'regengordijn' aan de buitenkant ervoor dat regenwater wordt gerecycled in het bad. Naast drie binnenbaden vind je hier ook drie mooie buitenbaden. Daar heb je onder meer een grote glijbaan waar je met de hele familie tegelijk van af kunt. Plons!

2. Openluchtbad Boschbad Apeldoorn

Apeldoorn, Gelderland - Best wel warm buiten? Met een grote plons in het Openluchtbad Boschbad Apeldoorn koel je lekker af! Het grootste openluchtzwembad van Nederland - middenin de Veluwse bossen - heeft drie verwarmde baden: een recreatiebad, een wedstrijdbad van vijftig meter en een peuterbad. Ook is er een waterspeeltuin waar spelen en zwemmen hand in hand gaan. Roetsj van de snelle glijbanen, maak een indrukwekkende salto van de hoge duikplank of klets lekker bij terwijl je geniet van de zon. Of speel een potje midgetolf, beachvolleybal of tafeltennis. In het hoogseizoen organiseert het zwembad gave ook nog gave extra activiteiten!

Foto 2. Plof neer op de zonneweide van het grootste openluchtzwembad van Nederland. Foto: Openluchtbad Boschbad © Rob Voss.

3. Bosbad Emmeloord

Emmeloord, Flevoland - Baantjes trekken, vrij zwemmen, zwangerschapszwemmen of kleuterzwemmen? Ontdek alle mogelijkheden van het gezellige Bosbad Emmeloord. In het 25-meterbad is het heerlijk baantjes trekken, maar er zijn ook twee duikplanken van één en drie meter hoog. Durf je? In het naastgelegen bad kunnen kinderen heerlijk los in het ondiepe water! Last van spier- of gewrichtsklachten? Zwanger of zwemmen met je kindje in warm water? Het Bosbad biedt allerlei mogelijkheden in het warmwaterbad (33 graden). Ook tof: er zijn regelmatig activiteiten als discozwemmen in een sfeervol verlicht zwembad of spelletjes voor de kleintjes. Een zwembad vol mogelijkheden voor iedereen!

4. Zwembad Erica

Erica, Drenthe - Rond 1960 is Zwembad Erica, ook bekend onder de naam Geert Vos Bad, eigenhandig gegraven door de dorpsbevolking en nog steeds weet iedereen het zwembad te vinden! Het bad beschikt over een familieglijbaan, speeltoestellen, volleybalvelden en een kiosk en heeft een apart peuterbad voor de allerkleinsten. Heb je altijd al je snorkeldiploma willen halen? Ook dat kan bij het Geert Vos Bad. Daarnaast zijn er nog veel meer lessen te volgen, zoals plankspringen en kleuterzwemmen.

5. Bad Noord Stadskanaal

Stadskanaal, Groningen - Populair in Stadskanaal en omgeving: Bad Noord. Een gezellig openluchtzwembad waar je heerlijk kunt genieten van waterplezier. Trek baantjes in het zwembad, glij van de glijbaan of pak wat zonnestralen mee vanaf een stoeltje op de kant. Het bad wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers. Bijzonder: het zwembad is in 1937 ontstaan als zandzwembad en is zich door de jaren heen blijven ontwikkelen en vernieuwen. Zo wordt er sinds 2001 het NK Bommetje georganiseerd, een initiatief van een van de badmeesters. Hierbij springen deelnemers van de drie meter hoge duikplank. Het NK is nog steeds een jaarlijks festijn in het zwembad.

6. Bosbad Amersfoort

Amersfoort, Utrecht - Bosbad Amersfoort is puur genieten in de buitenlucht. In dit fijne openluchtzwembad vind je glijbanen en verschillende zwembaden. Peuters en kleuters hebben een afgeschermd badje in jungle stijl en kunnen zich bovendien ongestoord uitleven in de zandbak. Het bad ligt in de bosrijke omgeving van Amersfoort. Speel een potje beachvolleybal, klim en klauter in de speeltoestellen of daag je vrienden of familie uit voor een voetbalwedstrijdje. Hét ideale dagje uit op een mooie zomerse dag met het hele gezin.

Let op: in verband met een grote renovatie opent Bosbad Amersfoort in 2023 pas begin juli.

7. Openluchtzwembad De Bercken

Reuver, Limburg - Spetter, pieter, pater, lekker in het water. Zodra het eerste zonnetje zich laat zien, opent Openluchtzwembad De Bercken haar deuren voor iedereen die ook wel toe is aan een frisse plons. In dit zwembad vermaken waterratten van alle leeftijden zich gemakkelijk een hele dag. Dompel je onder in verschillende baden en vermaak je de rest van de dag met de leuke speeltoestellen voor kinderen en op het volleybal-, basket-, en voetbalveld. Kinderen (en hun ouders) gaan helemaal los op lekkere muziek tijdens de feestelijke zwemdisco's die het zwembad regelmatig organiseert. Feestje!

8. Openluchtzwembad De Hangmat

Velp, Gelderland - Openluchtzwembad De Hangmat in Velp is één van de grootste openluchtzwembaden in de omgeving. Het zwembad heeft onder meer duikplanken en een veertig meter lange glijbaan. In de ligweide kun je heerlijk zonnen en op het terras geniet je van een hapje en drankje. Het zwembad is open als het 20 graden Celsius of warmer is. Rust en sfeer zijn in De Hangmat de belangrijkste factoren. Natuurlijk zijn er bij mooi weer drukke dagen, maar ook dan is er voor iedereen een plekje te vinden. Een zwembad om te zwemmen, ontspannen en genieten!

Ook leuk

Foto 3. Durf je van de hoge duikplank? Foto: Openluchtbad Boschbad © Rob Voss

Laatst gewijzigd: 2023-06-15 14:54:45 · Gepubliceerd: 2021-05-28 14:46:18 - 10705