5 tips voor een onvergetelijk kinderfeestje

Hieperdepiep hoera: verras je vriendjes met een toppartijtje

Kinderfeestjes Redactioneel door
Foto 1. Zwembroek aan en plonsen maar in het Tikibad. Foto: Tikibad

19 juni 2024 Toerisme Landelijk Het hoogtepunt van het jaar? Je kinderfeestje natuurlijk! Maar met welke activiteit maak je dit jaar nou weer de blits op school? We helpen je graag een eindje op weg. Deze 5 activiteiten zijn superleuk om te doen tijdens een kinderfeestje.

Spetteren in een subtropisch zwemparadijs

Landelijk - 'Ik zeg niet wat we gaan doen, maar neem je zwemspullen mee.' Een van de populairste uitjes voor een kinderfeestje is een middagje ongeremd plonsen, spetteren en glijden in een subtropisch zwemparadijs. Wildwaterbanen, spectaculaire glijbanen en golfslagbaden er zijn wat pareltjes van indoor zwembaden in ons kikkerlandje. Over kikkers gesproken: ben je weleens in het Tikibad geweest? Of in De Scheg in Deventer, waar je je voor voor even in het koude (maar in dit geval toch lekker warme) IJsland waant. Maar er zijn nog veel meer gave paradijsjes waar de vriendjes en vriendinnetjes niet meer weg willen.

Check nu welke binnenzwembaden er in de buurt te vinden zijn.

Ravotten, klimmen en jumpen bij Play-in

Utrecht, Utrecht - Ook Play-in Activity Center is een walhalla voor jarige kinderen. Hier duikt het feestvarken samen met zijn of haar vriendjes letterlijk de grote indoor speeltuin in. Dit speelparadijs is namelijk helemaal in onderwaterthema. Maar voor de iets oudere kinderen zijn ook gave klimwanden en een tof trampolinepark om lekker op los te gaan. Ouders nemen plaats op het ruime terras om alles goed in de gaten te houden. Uiteraard onder het genot van een kop koffie. Even een (cadeau)momentje met de jarige? Huur dan één van de themakamers, waar de kinderen in stijl een Frozen-, piraten-, of discofeestje kunnen vieren. Of ga voor de tafels met schommels eraan; deze kun je ook reserveren.

Foto 2. De grote overdekte speeltuin van Play-in is een feestje voor kinderen. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Themafeestje in het museum

Landelijk - Naar het museum? Is dat niet veel te saai voor een kinderfeestje? Nee hoor! Veel musea organiseren superleuke activiteiten voor kinderen. Sommige musea hebben zelfs speciale arrangementen. Zo trotseer je in het Mariniersmuseum bijvoorbeeld een hindernisbaan, help je met het verjagen van piraten én krijgen alle kinderen na afloop een cadeautje. Het Spoorwegmuseum zet voordat je zelf het museum in mag de verjaardagstaart en limonade voor je klaar. En in het Nederlands Bakkerijmuseum ga je op speurtocht en mag je de bakker helpen met het maken (en opeten) van koek. Eigenlijk is een verjaardagspartijtje in het museum ook een themafeestje.

Bekijk in welke musea je nog meer je kinderfeestje kunt vieren!

Foto 3. Kun je een trein trekken? Foto: Het Spoorwegmuseum © Marieke Wijntjes

Spelen met kunst De Spelerij en De Uitvinderij

Dieren, Gelderland - Lekker crea bea bezig zijn? Dat kan bij De Spelerij - De Uitvinderij in Dieren. Je mag in De Spelerij spelen op échte (interactieve) kunstwerken. Daar zijn ze namelijk speciaal voor ontworpen. Breng de toestellen in beweging of schep er lustig op los met een hijskraan. In De Uitvinderij maak je zelf je eigen sleutelhanger van plexiglas, een spettertekening met de verfmachine of iets anders moois. Cool! Een glaasje limonade is bij de prijs inbegrepen. En als jarige krijg je natuurlijk ook een klein cadeautje. Wat een feest! Wil je dat ook de uitnodigingen helemaal in stijl zijn? Dan kun je ze gratis downloaden op de website van De Spelerij.

Foto 4. Maak je eigen kunstwerk in De Uitvinderij. Foto: De Spelerij - De Uitvinderij

Vier je verjaardag bij BillyBird Park Hemelrijk

Volkel, Noord-Brabant - Bij BillyBird Park Hemelrijk voelen kinderen zich helemaal jarig. Frietjes, snacks, limonade, ijsjes en een snoeptaart met vuurwerk, tijdens je kinderfeestje kom je niets tekort. Sterker nog, je moet zelfs oppassen dat je jezelf niet misselijk smikkelt. Wel zo prettig: BillyBird zorgt voor jullie eigen picknicktafel. met de Nadat de feestgangertjes hun bescheiden buikjes rond hebben gegeten, mogen ze natuurlijk ook nog het park in. De achtbaan en het nieuwe speelkasteel zijn favoriet als de zon schijnt. Is het bewolkt of regenachtig? Dan kun je naar het overdekte Zeeroversland. Arrr...

Let op: toegang tot het AquaFunPark is niet bij de prijs inbegrepen, maar dat kun je er bij mooi weer natuurlijk wel bij boeken.

Meer toffe kinderfeestjes

Foto 5. Gillen in de achtbaan! Foto: BillyBird Park Hemelrijk

Laatst gewijzigd: 2024-06-19 16:31:29 · Gepubliceerd: 19 juni 2024 - 1630