De leukste overdekte speeltuinen

Dagje uit met slecht weer? Bezoek een indoor-speeltuin!

Speeltuinen Redactioneel door
Foto 1. Ga op avontuur in een binnenspeeltuin. Wie durft de klimbaan van Speelparadijs Spelekids op? Foto: Spelekids © Glenn van Kamperdijk

17 februari 2024 bijgewerkt: 3 april 2024 Toerisme Landelijk Wat te doen als het regent, maar je toch graag een dagje naar de speeltuin wilt? Bezoek dan een indoor speeltuin! Ga op zoek naar goud bij SchatEiland Zeumeren of loop over een touwbrug in het Land van Jan Klaassen. Een ideaal dagje uit met kinderen.

Klauteren en kanonschieten in KidZcity

UTRECHT - Speelpark KidZcity is met vijfduizend vierkante meter perfect voor een dagje vol indoor speelplezier. Kinderen vermaken zich uitstekend in het reusachtige klimkasteel waarop ze naar hartenlust klimmen en klauteren. Eén van de populairste attracties is de Timekeeper, waar je met kanonnen duizenden foamballen afschiet. Ontmoet op drukkere dagen clowns, goochelaars en andere artiesten in het Kindertheater. Wow!

Foto 2. Kruip door spannende tunnels bij KidZcity. Foto: KidZcity © Martijn Switser
Op DagjeWeg.NL vind je nog veel meer binnenspeeltuinen en andere leuke indoor activiteiten.

Indoor klimmen op de Veluwe

NUNSPEET - In Binnenspeeltuin De Tol klim, glij, spring, klauter en voetbal je erop los! In deze speeltuin zoef je van de megalange glijbaan. Onderweg kom je allerlei obstakels tegen waar je langs moet om bij de glijbaan te komen. Ga ook helemaal los op een klimtoren en een pannaveld voor de voetballers. Ook op de trampolines en in de ballenbak kunnen kinderen hun energie kwijt. Voor de peuters is een speciaal soft play gedeelte gecreëerd.

Speelboerderij De Flierefluiter

RAALTE - In de binnenspeeltuin van Speelboerderij De Flierefluiter vind je drie verdiepingen en drie schuren vol springkussens, glijbanen en trampolines. Ga een potje apenkooien, glijd van de familieglijbaan, trotseer obstakels en speel met trekkers en kranen in de biggetjespoel! Ook schattig: kinderen kunnen konijnen en cavia's knuffelen.

Foto 3. Bij de Flierefluiter hebben ze zelfs een enorme zandbak binnen! Ook leuk voor pappa's... Foto: De Flierefluiter

Klauteren in het Klok'uus

GOES - In het Klok'uus kun je heerlijk binnen én buiten spelen! Roetsj van de glijbaan van wel zes meter hoog en klauter erop los in het enorme speeltoestel. Klim langs een echte combine die vroeger graan oogstte en maak een vrije val van wel acht meter hoog. Kinderen tot en met vier jaar oud spelen ongestuurd in het Kalverskotje. Volwassenen genieten aan de zijlijn mee terwijl ze een tijdschrift lezen onder het genot van een stukje appelgebak.

Foto 4. De speelschuur staat vol hindernissen. Foto:Klok'uus

Goud zoeken op SchatEiland Zeumeren

VOORTHUIZEN - Schatgraven, goud zoeken, klimmen en klauteren, springen en glijden: geen zee is te wild in het vernieuwde SchatEiland Zeumeren. In het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland gaan kinderen terug in de tijd van verborgen schatten en piraterij. Hier is van alles te doen. Ontmoet de mascottes Zack en Zara, die in het weekend en tijdens vakanties leerzame shows geven. Leuk voor kinderen tot en met twaalf jaar oud.

Foto 5. Moe van het spelen? Luister dan naar de spannendste piratenverhalen. Foto: SchatEiland Zeumeren

Het Land van Jan Klaassen

BRAAMT - Klimwanden, glijbanen, een spookhuis en een doolhof: je vindt het allemaal in de waanzinnige binnenspeeltuin van Het Land van Jan Klaassen. Dit speelparadijs in de Achterhoek is wel tweeduizend vierkante meter groot. Bouw je eigen kasteel in de Blokkenhoek of loop over een touwbrug van vijftien meter lang. Even uitrusten doe je in de Jan Klaassen Express, die gaat op weg naar de goudmijn. Of plof neer voor een poppenvoorstelling in het grootste poppentheater van ons land. Als we hem heel hard roepen komt hij misschien wel tevoorschijn...

Foto 6. Kijk naar de avonturen van Jan Klaassen in het poppentheater. Foto: Het Land van Jan Klaassen

Op avontuur in Adventuredome

HELLEVOETSLUIS - In Adventuredome beleef je een dag lang plezier met de hele familie! De allerkleinsten vermaken zich in de afgeschermde Soft Play Area, waar alleen maar zachte materialen te vinden zijn. Grotere kinderen gaan op avontuur in de zeven meter hoge klimparadijs SkyWalker en spelen een potje glowgolf of lasergame.

Lol maken bij Spelekids

LOOSDRECHT - In speelparadijs Spelekids is elk kind een Very Important Panda (VIP). Deze overdekte speeltuin is een paradijs voor ieder kind. Ze glijden, klimmen, springen en draaien totdat ze erbij neervallen en even moeten bijkomen met een glas limonade in het restaurant. Beland vanuit de hoge glijbaan in een de ballenbak. Let op dat je je billen niet brandt! Voor de kleintjes is er een speciale peuterzone.

Foto 7. Jaaa, een duik in de ballenbak! Foto: Spelekids © Glenn van Kamperdijk
Foto 8. Harder, harder! In binnenspeeltuinen is voor kinderen van alles te doen. Foto: KidZcity @ Martijn Switser / Dennis Sies Fotografie

Laatst gewijzigd: 2024-04-03 10:40:25 · Gepubliceerd: 17 februari 2024 - 43047