1

Gezinsuitjes met slecht weer

Bezoek een miniatuurwereld, reis door een onderwaterwereld en meer

Dagje uit met slecht weer Redactioneel door
Foto 1. Kom heerlijk zwemmen in een subtropisch zwemparadijs. Foto: De Bonte Wever.

5 januari 2024 Toerisme Landelijk Zucht... De regen valt met bakken uit de hemel en de kids weten uit verveling niet meer waar ze het moeten zoeken. Tijd om in de auto te stappen en met het hele gezin een gezellig uitje te bezoeken! Wij zetten de leukste gezinsuitjes tijdens slecht weer voor je op een rij.

Duik in een tropisch zwembad

ASSEN - Ga lekker met z'n allen zwemmen in een tropische setting. Word je weer helemaal warm van en is extra leuk als het buiten pijpenstelen regent. Bij de zwemparadijs De Bonte Wever trotseer je de golven in het golfslagbad, neem je een duik in de wildwaterkreek of ontspan je lekker in een whirlpool. Voor de kleintjes is er een peuterbad, waar ze heerlijk kunnen spelen op veilige speeltoestellen. En om het geheel af te sluiten eet je er ook nog even een lekker patatje.

● Lees meer over de mooiste subtropische zwembaden.

Boek een indoor uitje met korting via DagjeWeg.NL Tickets. Je hebt keuze uit tientallen dagjes weg!

Dagje museum

DEN HELDER - Leer hoe je een SOS-bericht verstuurt en hoe je je staande houdt bij windkracht 10! In Reddingsmuseum Dorus Rijkers kom je alles te weten over de Nederlandse reddingsbrigade, de reddingmaatschappij en de kustwacht. Luister naar het spannende verhaal van Dorus Rijkers, die als 24-jarige in 1872 met zijn eigen roeiboot de passagiers van een zinkend schip wist te redden. Maak zelf een reddingactie op zee mee in de VR Experience. En vaar mee op een echte reddingsboot.

Foto 2. Heb jij het in je om mensen op zee te redden? Foto: Reddingmuseum Dorus Rijkers

Bezoek een miniatuurpark

ROTTERDAM - Beleef Rotterdam in het klein en kom naar Miniworld Rotterdam. In deze indoor familieattractie maak je van alles mee. Ontdek overal de duizenden mini-bewoners, bewonder rijdende treinen en vrachtwagens en verbaas je over alle activiteiten in de grootste miniatuurhaven van Europa. En natuurlijk bekijk je typisch Rotterdamse gebouwen in het klein. Denk aan de legendarische kubuswoningen, Rotterdam CS, de Kuip en de Markthal. Een magische wereld vol lichtjes. Maar behalve Nederland, zie je ook Groot-Brittannië in miniatuur. Dit nieuwe gebied in aanbouw toont je de pracht van Engeland, Wales en Schotland.

Bestel tickets met 15% korting!

Foto 3. Ontdek de vele details én grappige scènes. Foto: Miniworld Rotterdam © Tarik Speelman

Op reis door een onderwaterwereld

LEERDAM - Ga op reis langs alle delen van de wereld en ontmoet bijzondere waterdieren in AquaZoo Leerdam. Maak kennis met roggen, gifkikkers en kleurrijke koralen, maar bekijk ook zeepaardjes en anemonen in de verschillende aquaria. En er komen steeds nieuwe dieren bij! Zo komen er regelmatig jonge haaien ter wereld. De volwassen haaien leggen eieren, die vervolgens in het haaienbabykraamaquarium worden gehangen. Als de kleine haaitjes uit het ei komen, moeten ze nog even in het kraamaquarium blijven. Misschien zijn er nu wel kleintjes? Kom snel kijken!

Dagje nostalgie

HOORN - In Museum van de 20e Eeuw reis je terug in de tijd. Bewonder de allereerste computers en mobieltjes en ontdek welke spelletjes, muziek en televisieprogramma's vroeger populair waren. Wandel door complete keukens, woonkamers en winkels uit vervlogen tijden. En vergaap je aan de enorme LEGO-collectie met prachtige bouwwerken, laat de draak bewegen in het Harry Potter landschap en ga op de foto met levensgrote figuren uit bekende films. Leuk detail: de spullen in het museum zijn schenkingen en hebben dus echt vroeger ergens thuis gestaan.

Foto 4. Vitrines vol LEGO, daar vergapen zich jonge en oude LEGO-fans aan. Foto: Museum van de 20e Eeuw

Lekker jumpen

AMSTELVEEN - Bij Fun Center Amstelveen merk je niets van de regenachtige wereld buiten! Hier jump je eindeloos rond op de grote trampolines. Waag je aan een salto of een andere stunt en speel jumpend basketbal. En behalve jumpen kun je hier ook lasergamen, poolen, golfen en karaoke zingen.

Jump naar Amstelveen met korting!

Meer tips voor een indoor dagje uit

Foto 5. Ontmoet levensgrote filmhelden als Woody uit Toy Story, helemaal gemaakt van LEGO. Foto: Museum van de 20e Eeuw

Laatst gewijzigd: 2024-01-04 15:00:38 · Gepubliceerd: 5 januari 2024 - 76107

Activiteiten Museum van de 20e Eeuw

Nu te bezoeken

Expositie 90 jaar LEGO


Het museum in Hoorn heeft inmiddels al 130.000 bezoekers met de expositie “90 jaar LEGO” ontvangen. In drie zalen zijn veel diorama’s, bouwwerken en historisch LEGO te ontdekken.