Hawaï in eigen land

De Scheg subtropisch zwemparadijs | Redactioneel door

In deze subtropische zwembaden schijnt de zon altijd

2 januari 2019 Toerisme Landelijk In de mooiste tropische zwembaden van Nederland schijnt de zon altijd , of het buiten nou regent of niet. Tropische temperaturen en wuivende palmbomen, in een subtropisch zwembad is het altijd zomer! In deze zwembaden kun je een dagje op vakantie.

Foto 1. Een dag zwemmen en ontspannen bij zwemparadijs De Bonte Wever. Foto: De Bonte Wever.

1. Subtropisch zwemparadijs De Scheg

Deventer is het nieuwe Alanya van Nederland. In subtropisch zwemparadijs De Scheg bikini of een zwembroek een must. Er is een wildwaterbaan, Canyon River, van bijna tachtig meter lang. Ook is er een reuzeglijbaan, Yellow Cyclone, van ruim tachtig meter. Deze glijbaan slingert buiten om het gebouw heen en het water stroomt met een flinke snelheid door de glijbaan heen. Er is ook een familieglijbaan, de Family Slide, waar meerdere personen tegelijk vanaf kunnen glijden. Genieten!

2. Tikibad Duinrell: glijbanenparadijs

Het Tikibad is een van de grootste overdekte glijbanenparadijzen van Europa en hoort bij Attractiepark Duinrell. Het Tikibad beschikt over diverse waterattracties. Er zijn diverse spannende glijbanen zoals de Moonlight en Starfright, Blits en Flits, Family Slide en de Tyfoon. Ook is er een Lazy-river waar lekker gedobberd kan worden. Elke dag is het plonzen, spetteren en glijden in de wervelende waterwereld van het tropische Tikibad. "Veel verschillende glijbanen dus iedereen had wel een andere favoriete glijbaan gekozen", vertelt een bezoeker.

3. Aquafun Sportiom

In het subtropisch zwemparadijs Aquafun Sportiom voel je je een echte avonturier. Stort je van de top van een vulkaan in het golfslagbad of laat je meeslepen door een avontuurlijke wildwaterrivier. En in de glijbanen lijkt het alsof je veel sneller gaat dan het werkelijk is. Wie durft het aan? Ook voor ontspanning ben je bij Sportiom aan het goede adres. Een kruidenbad, whirlpool en stoomcabine zorgen voor een weldaad aan ontspanning. Ook nog even dat zomerse kleurtje meepakken? Ga dan even onder de zelfbruiner.

4. Subtropisch zwemparadijs Preston Palace

In Preston Palace vind je een klassiek tropisch zwembad, met loopbruggen, stroomversnellingen, watervallen en palmbomen. Alleen bij de gedachte krijg je het al warm. Je zwemt onder een sterrenhemel en er staat zelfs een heus piranha-aquarium. Tijdens je verblijf kun je genieten van de heerlijke temperatuur, sauna's en zelfs van ijsbaden. "De omgeving geeft mij het gevoel van vakantie en rust. En zeker weer voor herhaling vatbaar", vindt een bezoeker.

5. Landal Het Vennenbos - subtropisch zwemparadijs

Combineer een plons in een zwemparadijs met een overnachting in een bungalowpark. Midden in de Brabantse Kempen ligt het Landal park Het Vennenbos. In het subtropisch zwembad leven jong en oud zich maximaal uit. Maak een tocht op de Lazy River of ga van de Black Hole glijbaan. Dein mee op de golfen van het golfslagbad en kom even later tot rust in de hot whirpools. Peuters kunnen spelen in het Kinderdoebad of in het Kids Junglebad. "Er is voor ieder wat wils. Het grootste pluspunt vonden wij dat het voor iedere leeftijd superleuk was. Wij gaan zeker een keer terug!", aldus een bezoeker.

6. De Bonte Wever

De ultieme combinatie van zwemmen en ontspannen vind je in Drenthe. Bij zwemparadijs De Bonte Wever trek je baantjes in één van de 25-meter baden, laat je je meevoeren door de wildwaterkreek en trotseer je de golven in het golfslagbad. Na een dag zwemmen is het heerlijk ontspannen in een kruidenbad of andere wellness-faciliteiten. Wat dacht je van een warm voetenbad of een bezoekje aan de Finse sauna?

Foto 2. Glij van de vele glijbanen in het Tikibad. Foto: Tikibad
Foto 3. Lekker met het hele gezin naar De Scheg. Foto: De Scheg.
Foto 4. Neem een duik in het Tikibad. Foto: Tikibad

Kijk ook bij...

2 reacties:

Laatst gewijzigd: 2019-09-16 14:18:56 · Gepubliceerd: 2011-01-12 10:05:55 - 160308