Hawaï in eigen land

De Scheg subtropisch zwemparadijs |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

In deze subtropische zwembaden schijnt de zon altijd

10 maart 2020 Toerisme Landelijk In de mooiste tropische zwembaden van Nederland schijnt de zon altijd , of het buiten nou regent of niet. Tropische temperaturen en wuivende palmbomen, in een subtropisch zwembad is het altijd zomer! In deze zwembaden kun je een dagje op vakantie.

Foto 1. Een dag zwemmen en ontspannen bij zwemparadijs De Bonte Wever. Foto: De Bonte Wever.

1. Subtropisch zwemparadijs De Scheg

OVERIJSSEL - Deventer is het nieuwe Alanya van Nederland. Kleed je snel om en duik in het water van subtropisch zwemparadijs De Scheg. Er is een wildwaterbaan, Canyon River, van bijna tachtig meter lang. Ook is er een reuzeglijbaan, Yellow Cyclone, van ruim tachtig meter. Deze glijbaan slingert buiten om het gebouw heen en het water stroomt met een flinke snelheid door de glijbaan heen. Er is ook een familieglijbaan, de Family Slide, waar meerdere personen tegelijk vanaf kunnen glijden. Genieten!

Warm weer? Boek verkoelende dagjes uit met korting via DagjeWeg.NL Tickets.

2. Tikibad Duinrell: glijbanenparadijs

ZUID-HOLLAND - Het Tikibad is een van de grootste overdekte glijbanenparadijzen van Europa en hoort bij Attractiepark Duinrell. Het Tikibad beschikt over diverse waterattracties. Er zijn diverse spannende glijbanen zoals de Moonlight en Starfright, Blits en Flits, Family Slide en de Tyfoon. Ook is er een Lazy-river waar lekker gedobberd kan worden. Elke dag is het plonzen, spetteren en glijden in de wervelende waterwereld van het tropische Tikibad. "Veel verschillende glijbanen dus iedereen had wel een andere favoriete glijbaan gekozen", vertelt een bezoeker.

3. Aquafun Sportiom

NOORD-BRABANT - In het subtropisch zwemparadijs Aquafun Sportiom voel je je een echte avonturier. Stort je van de top van een vulkaan in het golfslagbad of laat je meeslepen door een avontuurlijke wildwaterrivier. En in de glijbanen lijkt het alsof je veel sneller gaat dan het werkelijk is. Wie durft het aan? Ook voor ontspanning ben je bij Sportiom aan het goede adres. Een kruidenbad, whirlpool en stoomcabine zorgen voor een weldaad aan ontspanning. Ook nog even dat zomerse kleurtje meepakken? Ga dan even onder de zelfbruiner.

4. Subtropisch zwemparadijs Preston Palace

OVERIJSSEL - In Preston Palace vind je een klassiek tropisch zwembad, met loopbruggen, stroomversnellingen, watervallen en palmbomen. Alleen bij de gedachte krijg je het al warm. Je zwemt onder een sterrenhemel en er staat zelfs een heus piranha-aquarium. Tijdens je verblijf kun je genieten van de heerlijke temperatuur, sauna's en zelfs van ijsbaden. "De omgeving geeft mij het gevoel van vakantie en rust. En zeker weer voor herhaling vatbaar", vindt een bezoeker.

5. Landal Het Vennenbos - subtropisch zwemparadijs

NOORD-BRABANT - Combineer een plons in een zwemparadijs met een overnachting in een bungalowpark. Midden in de Brabantse Kempen ligt het Landal park Het Vennenbos. In het subtropisch zwembad leven jong en oud zich maximaal uit. Maak een tocht op de Lazy River of ga van de Black Hole glijbaan. Dein mee op de golfen van het golfslagbad en kom even later tot rust in de hot whirpools. Peuters kunnen spelen in het Kinderdoebad of in het Kids Junglebad.

6. De Bonte Wever

DRENTHE - De ultieme combinatie van zwemmen en ontspannen vind je in zwemparadijs De Bonte Wever. Trek je baantjes in één van de 25-meter baden, laat je meevoeren door de wildwaterkreek en trotseer de golven in het golfslagbad. Na een dag zwemmen is het heerlijk ontspannen in een kruidenbad of andere wellness-faciliteiten. Wat dacht je van een warm voetenbad of een bezoekje aan de Finse sauna?

7. Omnium Goes

ZEELAND - Tropischer dan in het subtropisch zwembad van Omnium Goes krijg je het niet. Laat je meevoeren door de stroming van de Lazy River en kijk omhoog naar een echt tropisch bos. In het plafond zie je zelfs tropische vissen zwemmen. In het grote recreatiebad kun je volop zwemmen en spelen en dan zijn er ook nog twee glijbanen en een stroomversnelling. Heb je helemaal geen zin in zwemmen, maar wel in een tropisch dagje uit? Bezoek dan alleen het tropische bos met 350 planten, vogels en kleine reptielen. Hier wandel je tussen de boomtoppen en spot je zelfs een echte vleesetende plant.

8. Zwemparadijs Hof van Saksen

DRENTHE - Wie van glijbanen en een beetje waterspektakel houdt kan het zwemparadijs van Landal Hof van Saksen niet overslaan. Hier vind je spectaculaire glijbanen met klinkende namen als Saltato, Intenso, Presto en Bombo. Schiet in een 2-persoonsband met een donderend geraas van de grootste trechterglijbaan ter wereld. Of breek het snelheidsrecord in de steilste speedslide die je in Nederland vindt. Waterspektakel waar je geen genoeg van kunt krijgen! En als je het toch wat rustiger wilt; Hof van Saksen heeft ook een wedstrijdbad, peuterbad, kinderglijbaan, whirlpools en een lange wildwaterbaan.

9. Swimfun

FRIESLAND - Pak je zwemkleding maar in en ga naar Joure voor een dagje waterpret bij Swimfun. In dit subtropische zwembad dein je op de golven in het golfslagbad en wacht er heerlijke ontspanning in de whirlpool. Maar de grootste attracties zijn toch wel de twee glijbanen en de wildwaterkreek. Start op vijf meter hoogte en daal af langs watervallen en door de grotten van de wildwaterkreek. Bepaal vervolgens zelf het thema van de muziek en lichteffecten in de 33 meter lange Tube Slide. En probeer onderweg de lichtgevende touchpads te raken om punten te scoren. Niet gelukt? Dan nog een keer!

10. Center Parcs De Eemhof

FLEVOLAND - Een dagje uit voelt als een vakantie op Center Parcs De Eemhof. Plons in de Aqua Mundo en vermaak je urenlang in dit heerlijke subtropische zwembad, met een golfslagbad, wildwaterbaan en een hot whirlpool. En niet te vergeten: verschillende glijbanen en de Turbo Twister. Glijd in een band op topsnelheid naar beneden in deze 154 meter lange glijbaan! Leuk: binnenkort opent De Eemhof een nieuwe duo racer glijbaan. Tijd voor een spannende competitie!

Foto 2. Glij van de vele glijbanen in het Tikibad. Foto: Tikibad
Foto 3. Lekker met het hele gezin naar De Scheg. Foto: De Scheg.
Foto 4. Neem een duik in het Tikibad. Foto: Tikibad

Kijk ook bij...

2 reacties:

Laatst gewijzigd: 2020-08-07 12:29:31 · Gepubliceerd: 2011-01-12 10:05:55 - 172812