Leuke uitjes voor op Tweede Kerstdag

Dagje uit in de kerstvakantie | Redactioneel door

Dagje weg? Dit is er allemaal te doen op Tweede Kerstdag!

25 december 2018 Toerisme Landelijk Zin in een winters dagje uit tijdens de kerstdagen? Onderstaande uitjes zijn allemaal open op Tweede Kerstdag! Van bijzondere kerstevenementen met een extra feestelijke sfeer tot gezellige uitjes speciaal voor kinderen. Fijne kerstdagen!

Foto 1. Geniet van alle feestelijke activiteiten op Tweede Kerstdag! Foto: Het Spoorwegmuseum.

Koninklijke kerstverhalen

APELDOORN - Gek op verhalen, sprookjes en romantiek? Dan moet je op Tweede Kerstdag van 10:00 uur tot 17:00 uur naar het Winterpaleis Het Loo. De Aanspanplaats is prachtig versierd met kerstbomen en fonkelende lichtjes en alle andere blikvangers voor een feestelijk gedekte tafel. Ook het Kinderatelier is in de kerstvakantie open. Op het sfeervolle Stallenplein staat vanaf 15 december een schaatsbaan. Schaatsen op écht ijs!

Shoppen en lekker eten

BEVERWIJK - Zin om een dagje rond te struinen, te shoppen én exotisch te eten? Maak van Tweede Kerstdag een dag vol cultuur bij De Bazaar Beverwijk. Verzamel recepten voor een tweede kerstmenu en shop alvast de leukste decoratie voor Oud en Nieuw bij elkaar. Bij De Bazaar vind je alles wat je zoekt en waarschijnlijk zelfs veel meer! De Bazaar is open van 09:30 uur tot 19:00 uur.

Schaatsen en marshmallows roosteren

UTRECHT - Schaatsen, wafels eten, treinen bekijken en aan het einde van de dag eten in een draaimolen! Ook op Tweede Kerstdag is het Winter Station in het Spoorwegmuseum open, van 10:00 uur tot 17:00 uur. Met een antieke carrousel, live muziek, kinderactiviteiten, kampvuurtjes en een echte ijsbaan. In het museum vind je ook een oud mijnwerkersdorpje, een restaurant in restauratierijtuig en meer attracties en optredens.

Winter in de middeleeuwen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vier de winter in het middeleeuwse stadje Gravendam en in Dorestad. Hier zijn de bomen en huizen bedenkt met een frisse laag witte sneeuw. Gravendam en Dorestad vind je in Archeon, waar je in de winter teruggaat naar winters uit het verleden. Alle gebouwen, boerderijen en hutten van Archeon worden bewoond en volledig winters ingericht, met knapperige haardvuren waar warme broodjes op worden gebakken. Er is ook een ijsbaan! Op Tweede Kerstdag is Archeon open van 11:00 uur tot 17:00 uur. Tip: bestel tickets voor Archeon met 25% korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Op de lange latten

LANDELIJK - Had je gehoopt op een mooie witte laag sneeuw, maar werkt het weer niet mee? Zoek de sneeuw dan zelf op bij een skihal waar je geen verse sneeuw nodig hebt om de lange latten onder te binden. Veel skihallen zijn op Tweede Kerstdag geopend, bijvoorbeeld SnowWorld Zoetermeer of Skidôme Terneuzen. SnowWorld is op Tweede Kerstdag open van 09:00 uur tot 23:00 uur. Skidôme is op Tweede Kerstdag open van 10:00 uur tot 22:00 uur. Tip: bestel tickets voor Skidôme Terneuzen met € 10,- korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Ontmoet de brandweer bij PIT

ALMERE - Bouwen met legostenen en spelen en schaatsen op de Winter Playground. Het is kerstfeest bij PIT Veiligheidsmuseum! De hele kerstvakantie is er de Brandweer LEGO Expo 2018 en in verschillende weekenden is er een Meet & Greet met de Brandweer - dus niet op Tweede Kerstdag zelf. In de LEGO Expo zie je wat brandweerlieden nou eigenlijk doen. Verschillende situaties zijn nagebouwd met legoblokjes. Kom ook lekker schaatsen op de ijsbaan. Wel je eigen schaatsen meenemen op 26 december. Op Tweede Kerstdag is PIT van 11:00 uur tot 17:00 uur open.

Foto 2. Een gedekte tafel in Winterpaleis het Loo. Foto: Paleis Het Loo.
Foto 3. Schaatsen voor Winterpaleis Het Loo. Foto: Allround Fotografie.
Foto 4. Vier Tweede Kerstdag op De Bazaar in Beverwijk. Gezellig! Foto: De Bazaar Beverwijk.
Tijdens het Winter Station zijn er allerlei optredens en spannende activiteiten. Foto: Het Spoorwegmuseum.
Laatst gewijzigd: 2018-12-26 10:11:50 · Gepubliceerd: 2015-12-24 13:35:45 - 84097