Leuke uitjes voor op Tweede Kerstdag

Dagje uit in de kerstvakantie | Nieuws door

Dagje weg? Dit is er allemaal te doen op Tweede Kerstdag!

16 november 2017 Toerisme Landelijk Zin in een winters dagje uit tijdens de kerstdagen? Onderstaande uitjes zijn allemaal open op Tweede Kerstdag! Van bijzondere kerstevenementen met een extra feestelijke sfeer tot gezellige uitjes speciaal voor kinderen. Fijne kerstdagen!

Foto 1. Geniet van alle feestelijke activiteiten op Tweede Kerstdag! Foto: Het Spoorwegmuseum.

Koninklijke kerstverhalen

APELDOORN - Gek op verhalen, sprookjes en romantiek? Dan moet je op Tweede Kerstdag naar het Winterpaleis Het Loo. Het paleis is prachtig versierd met kerstbomen en fonkelende lichtjes. Ontdek hoe koning Willem II en zijn Russische echtgenote koningin Anna Paulowna hun tafels prachtig dekten met porselein, glaswerk en verguld zilveren tafelstukken, en zwier vervolgens een rondje op de ijsbaan. Kijk de kunst van het servetten vouwen af bij een van de demonstraties, zodat jij met Oud en Nieuw de show steelt met je tafeldecoratie.

Shoppen en lekker eten

BEVERWIJK - Zin om een dagje rond te struinen, te shoppen én exotisch te eten? Maak van Tweede Kerstdag een dag vol cultuur bij De Bazaar Beverwijk. Verzamel recepten voor een tweede kerstmenu en shop alvast de leukste decoratie voor Oud en Nieuw bij elkaar. Bij De Bazaar vind je alles wat je zoekt, en waarschijnlijk zelfs veel meer!

Schaatsen en marshmallows roosteren

UTRECHT - Schaatsen, wafels eten, treinen bekijken en aan het einde van de dag eten in een draaimolen! Ook op Tweede Kerstdag is het Winter Station in het Spoorwegmuseum open. Met een antieke carrousel, live muziek, kinderactiviteiten, kampvuurtjes en een echte ijsbaan. In het museum vind je ook een oud mijnwerkersdorpje, een restaurant in restauratierijtuig en meer attracties en optredens!

Winter in de Middeleeuwen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vier de winter in het middeleeuwse stadje Gravendam en in Dorestad. Hier zijn de bomen en huizen bedenkt met een frisse laag witte sneeuw. Gravendam en Dorestad vind je in Archeon, waar je in de winter teruggaat naar winters uit het verleden. Alle gebouwen, boerderijen en hutten van Archeon worden bewoond en volledig winters ingericht, met knapperige haardvuren waar warme broodjes op worden gebakken. Elfje Jannes de Goochelaar komt langs met betoverende googeltrucs en op Tweede Kerstdag geniet je van een heerlijke kerstbrunch met de hele familie.

Op de lange latten

LANDELIJK - Had je gehoopt op een mooie witte laag sneeuw, maar werkt het weer niet mee? Zoek de sneeuw dan zelf op bij een skihal waar geen verse sneeuw nodig hebt om de lange latten onder te binden. Veel skihallen zijn op Tweede Kerstdag geopend, bijvoorbeeld SnowWorld Zoetermeer of Skidôme Terneuzen.

Liever ergens anders heen? Bekijk wat er nog meer geopend is tijdens de feestdagen.

Zin in een ultiem kerstgevoel? Geniet van duizenden twinkelende lichtjes in attractieparken die in de winter geopend zijn!
Foto 2. Een gedekte tafel in Winterpaleis het Loo. Foto: M. Elsevier Stokmans
Foto 3. Schaatsen voor Winterpaleis Het Loo. Foto: Allround Fotografie
Foto 4. Vier Tweede Kerstdag op De Bazaar in Beverwijk. Gezellig! Foto: De Bazaar Beverwijk.
Tijdens het Winter Station zijn er allerlei optredens en spannende activiteiten. Foto: Het Spoorwegmuseum.
Laatst gewijzigd: 2017-11-17 18:52:35 · Gepubliceerd: 2015-12-24 13:35:45 - 29606