De leukste markten in juli

Markten en braderieën in Nederland |  
Redactioneel door
Foto 1. Ga gezellig naar een markt, zoals de Midsummer Fair in Zeijen. Foto: Janet Vermist

27 juni 2022 Toerisme Landelijk Op jacht naar leuke hebbedingetjes? Bezoek een markt! Daar scoor je mooie tweedehands koopjes, snuffel je rond voor streekproducten, of koop je kunst rechtstreeks van de kunstenaar. Deze markten staan op de planning in juli!

1, 8, 15, 22 en 29 juli: Ibiza markt

ZANDVOORT - Ook dit jaar is er weer elke vrijdag een vrolijke Ibiza Markt op de boulevard van Zandvoort. Een echte hippie markt vol kleurige, vaak handgemaakte en originele spullen, net als op het eiland Ibiza. Met het strand en de zee op de achtergrond scoor je hier tassen, dekens, kleding, accessoires en trendy spullen voor je huis. Allemaal lekker onconventioneel.

2 en 3 juli: Midsummer Fair

ZEIJEN - Zin in een dag vol lekkere hapjes, live muziek, theater en shoppen? Dan wil je naar de Midsummer Fair in Zeijen. Hier shop je van alles voor je huis én tuin, fraaie vintage spullen en kleren, sieraden, kunst, handgemaakte cadeautjes en lekkere hapjes. Even uitproberen kan bij de proeverijen. En wie moe is ploft neer op één van de terrasjes met live muziek. Eigenlijk is dit een hip tuinfeestje, want de fair is rond de Oranjerie van Zeijen.

3 juli: Brocante Fair

HULSBERG - Klein, maar fijn. Dat is de Brocante Fair bij de Hertjes. Er staan ongeveer 25 kramen op het terrein, maar dan wel met de prachtigste brocante en antiek. Van fraaie houten schermen en meubeltjes tot leuke potten en curiosa. Hier voel je je even een schattenjager. En natuurlijk is er ook Limburgse vlaai te koop voor een rustmomentje tussendoor.

6, 13, 20 en 27 juli: Gouds Montmartre

GOUDA - Antiek, vintage, retro: in de zomer kom je het elke woensdag tegen op de Gouds Montmartre. Deze markt vind je in hartje Gouda, op het mooie historische plein met middeleeuws stadhuis. Er staan meer dan honderd kramen vol meubels, kleding, curiosa en nog veel meer. Houd je ogen goed open, want vaak kom je er unieke spullen tegen. Smaken de historische monumenten om je heen naar meer? Ga dan om 14:00 uur mee met de stadswandeling.

9 juli: Streekmarkt de Vertakking

RYPTSJERK - Streekmarkt de Vertakking is alleen al om de plek de moeite waard: in de siertuinen van een monumentale Friese boerderij. Daar staan overal kraampjes klaar met de lekkerste streekproducten. Maar er is nog veel meer te vinden, zoals verzorgingsartikelen, handgemaakte cadeautjes en kleding. Allemaal van kleinschalige bedrijven uit de regio. Natuurlijk ontbreekt een gezellig terras niet. En wandel ook zeker even door de tuinen die nu, in de zomer, op hun mooist zijn.

10 juli: Montmartre Markt

VAASSEN - Zin in Frankrijk, kastelen en dat echte vakantiegevoel? Iedereen die nu roept 'Oui s'il te plaît!' kan terecht bij de Montmartre Markt op het plein voor Kasteel Cannenburch. Terwijl live Franse chansons worden gezongen, slenter je zelf langs kraampjes vol met Franse producten. Er is antiek en brocante, maar ook kunst, leuke hebbedingetjes, boeken en natuurlijk Franse lekkernijen. De markt is gratis, wil je ook het kasteel bezoeken bestel dan snel en makkelijk tickets online.

20 juli: Middeleeuwse Markt

STEENWIJK - De pot met soep hangt boven een houtvuurtje. Een groepje mensen lacht uitbundig bij een klucht die midden op straat wordt opgevoerd. Een mandenvlechter is geconcentreerd aan het werk, terwijl iets verderop een troubadour muziek maakt. Ondertussen prijzen de kooplui hun waren aan. De middeleeuwse markt in Steenwijk is onderdeel van Vestingfeest ONTZETtend FEEST en neemt je helemaal mee terug in de tijd!

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Mmmm, streekproducten op de markt. Foto: Pixabay © Michal Jarmoluk
Foto 3. Scoor antieke spullen op een brocantemarkt. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2022-06-27 13:23:26 · Gepubliceerd: 27 juni 2022 - 493257