De leukste markten in juli

Markten, fairs, beurzen en braderieën die je niet wilt missen

Markten en braderieën in Nederland Redactioneel door
Foto 1. Op de Midsummer Fair in Drenthe kom je helemaal in zomerse sferen! Foto: De Oranjerie

1 juli 2024 Toerisme Landelijk Op jacht naar leuke hebbedingetjes? Bezoek een gezellige markt! Daar scoor je mooie tweedehandse koopjes, snuffel je rond voor streekproducten, of koop je kunst rechtstreeks van de kunstenaar. Deze markten en braderieën staan op de planning in juli.

4 juli en daarna: Tilburgse platenbeurs

Tilburg, Noord-Brabant - Vinyl heeft zijn terugkeer in de samenleving al een hele tijd geleden gemaakt. Dat zien we ook aan de platenbeurzen die worden georganiseerd, zoals de Tilburgse platenbeurs op donderdag 4 juli. Struin door de vele bakken vol LP’s voor een parel van Bruce Springsteen, Bon Jovi of Taylor Swift. Zowel de oudere als jongere generatie zal niet teleurgesteld raken door het aanbod. Dat is enorm gevarieerd. Uiteraard vind je op de platenbeurs ook cd’s en singles voor de liefhebbers.

Tip: kun je helaas niet naar de platenbeurs in Tilburg? Geen zorgen! Gedurende de hele maand juli worden meer platenbeurzen georganiseerd, waaronder in Lelystad en Den Bosch.

Foto 2. Op de Tilburgse platenbeurs vind je LP's voor elke doelgroep: van Bruce Springsteen en Bon Jovi tot aan Taylor Swift. Foto: Robbie's Records

6 en 7 juli: Midsummer Fair

Zeijen, Drenthe - Tijdens het eerste weekend van juli wordt de zomerse Midsummer Fair georganiseerd in Drenthe, niet ver van hoofdstad Assen. Maak er daarom meteen een uitstapje van! De markt in Zeijen is zeker de moeite waard om naartoe te reizen. Alleen al de pittoreske sfeer laat je een volgende keer terugkeren. Hier vind je allerlei decoratie voor in huis, hamamdoeken, kleding, planten, maar ook unieke handgemaakte cadeautjes voor kinderen. Je raakt niet snel uitgekeken! Gelukkig kun je tussendoor even pauzeren met een traditionele lekkernij, terwijl je geniet van livemuziek. Entree kost €4,00 per persoon. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis naar binnen.

Foto 3. Kijk je ogen uit op de Midsummer Fair! Je gaat niet met lege handen naar huis met de hoeveelheid aan leuke, tweedehands en handgemaakte spullen. Foto: De Oranjerie

13 juli: Vlooienmarkt

Enkhuizen, Noord-Holland - In het romantische Snouck van Loosenpark in Enkhuizen vind je zaterdag 13 juli een gezellige vlooienmarkt. Na meer dan twintig jaar is de markt inmiddels een begrip in de stad. Als je zoekt naar onder meer bijzondere tweedehands spullen, prachtige brocante en boeken, zit je hier goed. Grote kans dat je dan niet met lege handen thuiskomt. Geniet ondertussen van de natuurrijke omgeving. Als je moe bent, plof je gewoon even neer in het gras naast de vijver.

14 juli: Jaarmarkt Middensingel

Bellingwolde, Groningen - De jaarmarkt op de Middensingel in het Groningse Bellingwolde is elk jaar een ware happening. Niet alleen vind je hier allemaal leuke spulletjes, ook is er elk jaar een oldtimershow. Bewonder de mooie, oude auto’s van vroeger van heel dichtbij. De jaarmarkt is trouwens ook boeiend voor meegebrachte kids. Zij vermaken zich uitstekend op de diverse kinderattracties. Tussendoor rusten jullie samen uit op het grote terras met een lekker hapje van de markt. Livemuziek zorgt voor een extra fijne sfeer!

21 juli: Delftse boekenmarkt

Delft, Zuid-Holland - Een fanatieke lezer heeft nooit genoeg boeken! Dwaal je graag over markten én ben je wel toe aan nieuw leesvoer, kom dan op zondag 21 juli naar de Delftse boekenmarkt. De markt oogt wat klein, maar het aanbod is met duizenden boeken zeer groot! Slenter langs de tientallen kraampjes en speur naar een mooi, herkenbaar of spannend boek. Misschien ontdek je een nieuwe favoriet. Op de markt vind je ook zitjes, waar je even kunt rusten en op je gemak de aankopen kunt bekijken.

Foto 4. De Delftse boekenmarkt oogt op het eerste gezicht klein, maar biedt wel een uitgebreide selectie aan boeken. Foto: Dorry Mulder

21 juli: Mega vlooienmarkt op Pinkpop-terrein

Landgraaf, Limburg - Een paar weken geleden stonden hier tijdens Pinkpop nog duizenden mensen te feesten op muziek van Calvin Harris, Ed Sheeran en Måneskin. Half juli is de sfeer heel anders. Dan worden er honderden kraampjes opgezet voor de mega vlooienmarkt. Wandel langs de vele kramen met allemaal tweedehands en vintage spullen: van antieke meubels en kleding tot aan sieraden, speelgoed en LP’s. Er is voor ieder wat wils! Entree kost slechts €3,50 per persoon, behalve voor kinderen tot en met twaalf jaar. Zij mogen gratis naar binnen. Op het terrein kunnen ze vervolgens ook lekker springen en spelen op het springkussen en de skelterbaan.

27 en 28 juli: Langste vlooienmarkt van Nederland

Enschede, Overijssel - Liefhebbers van tweedehands en vintage halen eind juli hun hart op in Enschede! Dan vind je daar op een landingsbaan van Vliegveld Twente de langste vlooienmarkt van Nederland. Neem een ruime shopper, trolley of bolderkar mee, want de kans op slagen is groot. Pas wel op dat je niet té veel meeneemt! Maar ga ook niet te snel langs de kraampjes, want anders mis je misschien net die ene parel. Meegebrachte kinderen hoeven zich ook niet te vervelen dankzij de draaimolen. Moe na het slenteren? Rust dan uit met wat lekkers van één van de foodkramen.

28 juli: Bric-à-Brak

Utrecht, Utrecht - De Bric-à-Brak markt is een walhalla voor fans van vintage en creatievelingen. Zo vind je hier naast een heleboel mooie, tweedehands spullen en kleding ook allemaal bijzondere kunst. Daarnaast stuit je ook op allerlei prachtige stenen. Tijdens het wandelen over de markt geniet je vervolgens van lekker eten en toffe dj-muziek. Neem dus zeker je vrienden mee. En maak achteraf dan nog een ouderwets kiekje in de photobooth. Zo hebben jullie meteen een leuk aandenken!

Foto 5. Op de gezellige Bric-à-Brak markt in Utrecht vind je ook allerlei creatieve kunstwerken. Foto: Festinest

Meer leuke ideeën:

Foto 6. Struin door een heleboel mooie en unieke tweedehands kleding op de Bric-à-Brak markt in Utrecht. Foto: Festinest

Laatst gewijzigd: 2024-07-01 14:49:42 · Gepubliceerd: 1 juli 2024 - 635994