Vriendinnendag: gezellig samen shoppen

De beste bazaars en markten om met je vriendinnen te shoppen!

Dagje uit winkelen Redactioneel door
Foto 1. Vriendinnendagje? Ga gezellig shoppen! Wie weet welke vintage pareltjes of lekkernijen je op de kop tikt. Foto: Pexels © Sam Lion

5 september 2021 bijgewerkt: 17 januari 2022 Toerisme Landelijk Zin in een dagje eropuit met je vriendinnen om de drukte van je werk of gezin eventjes te vergeten? DagjeWeg.NL zet de leukste markten, bazaars en winkels op een rij, om samen naar koopjes te speuren, koffie te drinken en bij te kletsen.

Fenix Food Factory

ROTTERDAM - Foodies gaan naar de Fenix Food Factory: een gigantische loods aan de haven vol kakelverse producten. Koffie, kaas, vleeswaren, brood: alles wordt voor je neus bereidt. Er is een minimarket vol huisgemaakte conserven, chutneys en jammetjes en de De Kaapse Brouwers verkopen er hun eigenwijze bieren. Of proef de natuurwijn van Blije Wijnen in hun wijnbar. Liever geen alcohol? Dan is de Soda pop shop met zijn soda fontein een vrolijk alternatief. Je kunt trouwens alles proeven, want de chefkoks van de Marktkeuken koken van 's morgens vroeg tot 's avonds laat met de producten die in de loods worden verkocht. Die eten jullie natuurlijk op het grote terras aan het water. De hele week open, behalve op maandag.

Blijven jullie liever midden in het centrum van Rotterdam, dan is de Markthal een goed alternatief. Dit boogvormige gebouw vol licht en kleur is meteen een prachtige bezienswaardigheid. Elke dag open.

De Bazaar Beverwijk

BEVERWIJK - Ruim duizend winkeltjes en kraampjes om sieraden, kleding en andere hebbedingen voor jezelf of als cadeau te kopen. Op De Bazaar in Beverwijk ben je de hele dag zoet. Wist je dat dit een van de grootste overdekte markthallen van Europa is? De exotische sfeer en vrolijke kleuren op de markt geven je het gevoel dat je op vakantie bent. Behalve uitgebreid winkelen, kun je er heerlijk eten bij een van de zestig culturele cuisines. Van Indiase curry tot Afghaanse kebab: voordat je iets koopt, mag je het uitproberen en proeven. Er zijn ook kraampjes waar je gezellig samen jullie nagels en haren kunt laten doen! Op zaterdag en zondag is alles open, op vrijdag een beperkt aanbod.

BLUR in Amersfoort

AMERSFOORT - BLUR is zo'n winkeltje dat je, als je het eenmaal ontdekt hebt, nooit meer wilt overslaan. In één van de mooiste straatjes van Amersfoort vind je deze concept store vol fair trade en vintage hebbedingetjes. Van servies tot decoratie, van sieraden tot kleding en van kinderspeelgoed tot cadeautjes. Met hier rondsnuffelen zijn jullie wel even zoet. En dan kun je tussendoor ook nog in het café aanschuiven voor een lunch of een koffie met een taartje. Bij mooi weer op het terras, waar je uitzicht hebt op het prachtige straatje vol historische panden. Deze winkel is een cadeautje voor jezelf! BLUR is dagelijks open.

Amsterdamse IJ-Hallen

AMSTERDAM-NOORD - Ready? Set? Shop! Vrijwel elke maand vind je een keertje de allergrootste vlooienmarkt van Europa in de IJ-Hallen. Kraampjes met allerlei spullen, van fashion van BN'ers tot koopjes van alledaagse Amsterdammers, allemaal voor een prikkie. De markt is enorm groot, dus je hebt zeker kans van slagen. Tip: wees er wel op tijd bij en neem iets mee om je aankopen in te vervoeren. Anders is het gesjouw alleen al een work-out. Soms heeft deze markt met zo'n 400 kramen een thema, van poppenbeurzen tot mode. Check op hun website in welke weekenden er leuke markten zijn.

Winkelen in een stad

Wandelen en winkelen, dat is pas een goede manier om een stad te verkennen - en om je beter te voelen over het shoppen want je bent tenslotte aan het multitasken. Maak van jullie winkelsessie een stedentrip en dompel je onder in de stadscultuur van een plaats naar keuze. Waar je ook bent, overal zijn leuke boetiekjes, tweedehands shops en gezellige winkels te vinden. En in de meeste plaatsen zijn winkels gewoon open op zondag.

Ook leuk

Foto 2. Winkelende mensen op de boulevard van De Bazaar. Foto: De Bazaar.

Laatst gewijzigd: 2022-01-17 15:18:54 · Gepubliceerd: 5 september 2021 - 11047