Uitjes voor vader en dochter

Gorilla's spotten of samen naar het Rijks

Op stap met je gezin Redactioneel door
Foto 1. Ga skydiven met je vader, cool!. Foto: Indoor Skydive Roosendaal

7 juni 2023 bijgewerkt: 21 juni 2023 Toerisme Landelijk Tijd om jullie vader-dochterband nog eens extra aan te halen! Leg de agenda's naast elkaar en plan samen een dagje weg. Trotseer samen de grote stad of trek juist de natuur in op de fiets. Lees hieronder tips voor een dagje uit voor vader en dochter.

Doe een dagje Amsterdam

Of je er nu mee bent opgevoed of niet, samen cultuur snuiven is hartstikke leuk. Pak de trein richting Amsterdam Centraal en ga op avontuur in de hoofdstad. Begin de dag in het wereldberoemde Anne Frankhuis, waar de familie Frank onderdook tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het dagboek van Anne Frank ontdek je dat Anne heel hecht was met haar vader Otto; dat maakt zo'n bezoekje dan toch extra speciaal. En het mag dan wel een beetje voor de hand liggend zijn, ook het Rijksmuseum is een aanrader. Dwaal samen door de zalen en bekijk de prachtige werken van Hollandse meesters. Vader weet er vast wel een mooi verhaal omheen te vertellen.

● Maar in de hoofdstad is nog veel meer te doen. Bekijk nu alle toffe uitstapjes in Amsterdam.

Foto 2. Struin eindeloos langs de meest waanzinnige schilderijen en objecten in het Rijksmuseum. Foto: Rijksmuseum © Erik Smits

Samen de natuur in

Liepen jullie vroeger altijd al voorop tijdens de bergwandelingen en discussieerden jullie altijd over welke besjes je wel en niet mocht eten? Je bent nooit te oud om samen de natuur in te trekken. Laat die smartphone maar lekker thuis en huur een fiets bij Behind The Beach voor een actief en ontspannen middagje. Trek samen de bossen of weilanden in, of cross met een e-chopper of fatbike over het strand. Leuk met een picknickmand erbij, heb je gelijk een maaltijd voor onderweg.

● Boek een fietstocht bij Behind The Beach en ga op pad. Bestel gemakkelijk je tickets.

Foto 3. De e-choppers staan op je te wachten in Zandvoort. Foto: Behind The Beach

"Kijk, die lijkt op je moeder"

Bezoek samen de Apenheul en ontmoet de leukste, schattigste en brutaalste apen van Apeldoorn. Die gorilla heeft wel wat weg van tante Truus, en ach, dat kleintje is net ons pasgeboren neefje. Zijn jullie meer van de onderwaterwereld? Bezoek dan - lekker nostalgisch - het Dolfinarium en dans net als vroeger mee met de dolfijnenshow. Of check snel welke andere dierentuinen bij je in de buurt je kunt bezoeken.

Foto 4. Doodshoofdaapjes kijken je nieuwsgierig aan. Foto: Apenheul

Nostalgisch shoppen met pa

Een dagje shoppen met je pa? Voor sommige dochters geen enkel probleem. Soms is het juist vader die dochter meesleurt naar een kledingwinkel. Maar voor de vaders die shoppen stiekem toch best leuk vinden maar er niet zelf mee komen, is Bennies Fifties de perfecte winkel. Dit jaren vijftig walhalla in Scheveningen zit vol nostalgie. Oude lp's, jukeboxen en historische hebbedingen in overvloed. Een bezoekje aan Bennies Fifties is behalve een winkel een trip down memory lane.

Foto 5. Nostalgie: samen neuzen tussen lp's van vroeger. Foto: DagjeWeg.NL.

Samen op reis

Dat je vader de kapitein van de familie is, hoef je hem niet te vertellen. Maar een beetje aanmoediging kan geen kwaad. Maak zijn rol als hoofd van de famiglia officieel en laat hem letterlijk het roer in handen nemen. Huur samen een motorvlet in Friesland en verken De Fryske Marren. Of stap aan boord van de MS Boschwad en spot zeehonden vlakbij Schiermonnikoog. Leuk: je kunt bij laagwater ook nog de Engelsmanplaat betreden.

● Stap aan boord van een authentieke stoomtram bij Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Hier ervaar je een treinreis in de stijl van zo'n honderd jaar geleden.

Waag de sprong

Misschien niet weggelegd voor elke vader en dochter, maar voor wie durft en fit genoeg is, is Indoor Skydive Roosendaal zeker weten een onvergetelijke ervaring. Hier waag je de sprong in het diepe en zweef je in een grote windtunnel als een veertje op de wind. Het gevoel van skydiven, maar dan binnen. Er is in de windtunnel een instructeur aanwezig die je allerlei trucjes leert zodat je je lichaam onder controle hebt tijdens het gezweef. En 'ik heb hoogtevrees' is geen excuus: je maakt hier geen vrije val, maar laat jezelf voorover vallen in de windtunnel. Klinkt misschien spannend, maar de wind is zó krachtig dat je binnen één seconde de lucht in vliegt.

Ook leuk voor vaders en dochters

  • In Oorlogsmuseum Overloon stap je in de schoenen van verzetsstrijders én nazi's. Interessant voor alle leeftijden! Boek nu en krijg korting + gratis consumptie;
  • Jullie delen dezelfde genen, maar wat betekent dat nu eigenlijk? In CORPUS in Leiden wandel je samen door het menselijk lichaam.
Foto 6. Spring met je vader in het diepe. Foto: Indoor Skydive Roosendaal

Laatst gewijzigd: 2023-06-21 10:22:27 · Gepubliceerd: 7 juni 2023 - 45426

Activiteiten Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Vanaf volgende week te bezoeken

Neem je mooiste Barbie of Ken mee & Win een cadeau


Win een cadeau als je de mooiste Barbie of Ken meeneem naar het museum!

Binnen enkele weken te bezoeken

Maak je eigen Barbiejurkje van stof - ballonnen


Knutseldag: Maak je eigen Barbiejurkje van stof of ballonnen:

Vaderdagactie


Krijg een gratis gebakje op vaderdag!

Het museum = jarig!


Ook jarig deze week? Dan krijgt u gratis entree!

Later dit jaar

De Poppendokter

 
De Poppendokter bij het Oude Ambachten en Speelgoed museum

Activiteiten Museum van de 20e Eeuw

Nu te bezoeken

Expositie 90 jaar LEGO


Het museum in Hoorn heeft inmiddels al 130.000 bezoekers met de expositie “90 jaar LEGO” ontvangen. In drie zalen zijn veel diorama’s, bouwwerken en historisch LEGO te ontdekken.

Expositie “90 jaar LEGO”


Op de expositie “90 jaar LEGO” toont het Museum van de 20e Eeuw in 3 zalen een unieke collectie die de hele periode van LEGO beslaat. Vanwege het succes, meer dan 135.000 bezoekers, is de...